Γιώργος Θαναηλάκης καταπληκτικός στο «ΦΩΣ»: «Έκλαψα πάρα πολύ»...

 «Όταν είχα κάνει την πρώτη μου μετάδοση του Ολυμπιακού πριν 8 χρόνια, ήμουν κακός. Ήταν μια κακή μετάδοση. Είχα αγχωθεί πάρα πολύ, βγήκαν τσιρίδες, ουρλιαχτά από το στόμα μου. Έφυγαν και τα καλώδια κάποια στιγμή, νόμιζα ότι κόπηκε ο ήχος και αγχώθηκα ακόμα περισσότερο. Όταν βγήκα έξω μού είπε ο αρχισυντάκτης «μας βρίζει όλος ο κόσμος». Υπήρχαν και αμφισβητούμενες φάσεις που δεν τις διαχειρίστηκα καλά. Τότε στεναχωρήθηκα πολύ. Αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι μέσω του Luben με μάθαιναν και τα πιτσιρίκια. Γινόμουν συμπαθής στα μικρά παιδιά. Μιλάμε με τους συντελεστές του Luben, τους έχω ευχαριστήσει γιατί κάνουν ωραία βίντεο πλέον, δεν είναι εξευτελιστικά όπως ήταν στην αρχή. Μου αρέσει ο κόσμος να διασκεδάζει, από μικρός ήμουν η ψυχή της παρέας».

Γιώργος Θαναηλάκης καταπληκτικός στο «ΦΩΣ»: «Έκλαψα πάρα πολύ»...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΜΗΣ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Θαναηλάκης μού άρεσε πολύ στον Τελικό του Κόνφερενς. Μπορεί σε άλλα ματς στο παρελθόν να έχει κάνει κάποια λάθη και να τον έχει περιλάβει το Luben, όμως στη μεγαλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, είχε ενσυναίσθηση, έπιασε τον παλμό του κόσμου, και η φωνή του θα μείνει στην Ιστορία, αναπαράγεται συνεχώς η περιγραφή του στο γκολ του Ελ Κααμπί και στο τέλος του ματς.

Ο Γιώργος Θαναηλάκης άνοιξε την καρδιά του στο «ΦΩΣ». Και είναι καλή καρδιά, καλός άνθρωπος, αυτό φαίνεται.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» στις 8/7/2024.

Ο Τελικός του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα ήταν η σημαντικότερη βραδιά στην καριέρα σου;

Ναι, βέβαια.

Είχες άγχος; Ήπιες τίποτα πριν;

(γελάει). Όχι δεν πίνω στη δουλειά. Ούτε στο σπίτι. Μόνο αν βγω έξω θα πιω λίγο. Άγχος δεν θα το έλεγα, όμως είχα ανυπομονησία. Διότι ήθελα να το σηκώσει ο Ολυμπιακός. Για να συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την επιτυχία.

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η φωνή σου θα μείνει αιώνια;

Δεν είμαι άνθρωπος που ενθουσιάζομαι με τη φωνή μου, χαίρομαι πάρα πολύ για την επιτυχία του Ολυμπιακού και για τη χαρά που πήραν εκατομμύρια κόσμος.

Τι σου λένε στον δρόμο;

Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται… Με σταματούν στον δρόμο άγνωστοι άνθρωποι, το τι μου λένε… Πόσα μηνύματα έχω πάρει στα σόσιαλ από άγνωστους ανθρώπους… «Είσαι το γούρι μας», «βάζουμε να ακούμε συνέχεια τη φάση του γκολ», μιλάμε για μεγάλη αγάπη. Σε αγγίζει όλο αυτό, είμαστε άνθρωποι.

Έκλαψες στην «Αγιά Σοφιά»;

Ναι, πάρα πολύ. Ειδικά όταν τελείωσα την αποφώνηση, με πήραν τα ζουμιά κανονικά. Όταν συνειδητοποίησα τι έγινε, λύθηκα, έφυγε όλη η πίεση και έκλαιγα. Είχα την πίεση να μην χαθεί το όνειρο, όλα αυτά που έζησα σε όλη την πορεία με τις μεταδόσεις, το 1-6 με την Μακάμπι, τα 3 πέναλτι του Τζολάκη στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε, η τρομερή ατμόσφαιρα που ζήσαμε στο Καραϊσκάκη με την Άστον Βίλα. Δεν ξανάγινε τέτοιο πράγμα.

Η καλύτερη ατμόσφαιρα όλων των εποχών ήταν στον ημιτελικό;

Ναι, ήταν τρομερό αυτό που έγινε. Βέβαια υπήρξαν και παλιότερα ματς με 80.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό που έγινε με την Άστον Βίλα στον ημιτελικό ήταν το κάτι άλλο. Συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε.

Έβλεπες ανθρώπους να κλαίνε;

Σαν μικρά παιδιά. Και δίπλα μου, τεχνικοί, συνεργάτες, σαν μικρά παιδιά.

Είχες σχέση ποτέ με τον Ολυμπιακό;

Έχω παίξει πόλο στον Ολυμπιακό από μικρό παιδάκι μέχρι τα 18 μου. Πήρα και αγώνες με την πρώτη ομάδα. Όμως πήγα φαντάρος και δεν μπόρεσα να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο. Το πόλο είναι η οικογένειά μου. Το ποδόσφαιρο προέκυψε λόγω της δουλειάς και σιγά-σιγά δέθηκα.

Τι θέση έπαιζες στο πόλο;

Φουνταριστός.

Είσαι και τυχερός γιατί το MEGA είχε τεχνικό πρόβλημα στο γκολ και δεν ακουγόταν η περιγραφή του σπίκερ! Έμεινε μόνο η δική σου περιγραφή. Το ξέρεις.

Το ξέρω και μου έκανε τρομερή εντύπωση, τι να πω ρε γαμώτο. Δεν είναι ωραίο για τους συναδέλφους μου στο MEGA γιατί ο Κώστας Βερνίκος είχε κάνει τον Τελικό του 2004 με την Εθνική, ο Αντώνης Κατσαρός είναι πολύ φίλος μου, ήταν τρομερό ένα τεχνικό πρόβλημα να τους χαλάσει όλον τον Τελικό. Μου το έλεγαν στο γήπεδο και δεν το πίστευα. Σαν να ήταν γραφτό να μείνει η δική μου φωνή που είχα περιγράψει όλα τα ματς από την αρχή της πορείας του Ολυμπιακού. Δεν σου κρύβω ότι όταν έμαθα ότι θα μετέδιδε το MEGA το ματς μαζί με την Cosmote είχα στεναχωρηθεί γιατί ήξερα ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου θα έβλεπε το ανοικτό κανάλι.

Μπόνους πήρες;

Από ποιον;

Από το κανάλι.

Όχι, ήταν στο πλαίσιο του μισθού μου.

Λάθη έχεις κάνει;

Πολλά.

Το πιο χοντρό;

Αυτά που έπαιζαν στο Luben.

Στεναχωριέσαι όταν τα βλέπεις;

Όταν είχα κάνει την πρώτη μου μετάδοση του Ολυμπιακού πριν 8 χρόνια τον Φεβρουάριο του 2016 με την Άντερλεχτ, ήμουν κακός. Ήταν μια κακή μετάδοση.

Σε τιμάει αυτό που λες.

Είχα αγχωθεί πάρα πολύ, περισσότερο από όσο θα έπρεπε, βγήκαν τσιρίδες, ουρλιαχτά από το στόμα μου. Έφυγαν και τα καλώδια κάποια στιγμή, νόμιζα ότι κόπηκε ο ήχος και αγχώθηκα ακόμα περισσότερο. Όταν βγήκα έξω μού είπε ο αρχισυντάκτης «μας βρίζει όλος ο κόσμος». Υπήρχαν και αμφισβητούμενες φάσεις που δεν τις διαχειρίστηκα καλά. Τότε στεναχωρήθηκα πολύ. Αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι μέσω του Luben με μάθαιναν και τα πιτσιρίκια. Γινόμουν συμπαθής στα μικρά παιδιά. Μιλάμε με τους συντελεστές του Luben, τους έχω ευχαριστήσει γιατί κάνουν ωραία βίντεο πλέον, δεν είναι εξευτελιστικά όπως ήταν στην αρχή. Μου αρέσει ο κόσμος να διασκεδάζει, από μικρός ήμουν η ψυχή της παρέας.

Εσύ δεν ήσουν που ενώ ήταν το μικρόφωνο ανοικτό, νόμιζες ότι ήταν κλειστό, και σχολίαζες μία όμορφη κοπέλα στην εξέδρα;

(γελάει). Ναι, εγώ ήμουν. Είχα πει σε συνεργάτη «είδες την ξανθιά; Πω πω» και κάτι τέτοια.

Είχες πρόβλημα μετά με τη γυναίκα σου; Είσαι παντρεμένος;

Ναι, δύο φορές. Η γυναίκα μου ξέρεις ποιος είμαι, τα γουστάρει αυτά, ξέρει τι χαρακτήρας είμαι.

Να πούμε ότι είσαι θαυμαστής του ωραίου φύλλου.

Βεβαίως. Το επόμενο βήμα είναι να κάνω και τα… καλλιστεία! (γελάει). Διότι ξέρεις ότι φέτος θα παρουσιάζω το «Deal».

Πότε ξεκινάει;

Μέσα Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να προβάλλεται στον Alpha. Αλλά τα γυρίσματα τα ξεκινάμε τώρα.

Και θα συνεχίσεις τις μεταδόσεις αγώνων;

Ναι, οι άνθρωποι της Cosmote μού συμπεριφέρθηκαν πολύ ωραία. Μου είπαν ότι δεν μπορούν να μου στερήσουν τέτοια ευκαιρία, αλλά δεν θέλουν να σταματήσω τις μεταδόσεις. Τους είπα ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί τα γυρίσματα του «Deal» θα είναι Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη. Θα πάρω και το Europa League και μετά θα σταματήσω τις μεταδόσεις! (γελάει).

Είσαι θρήσκος;

Πάρα πολύ. Και μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη πήγα σε μία ορθόδοξη ελληνική εκκλησία, την Αγία Τριάδα, γνώρισα έναν ιερέα ΠΑΟΚτσή από την Θάσο από την οποία κατάγεται και η γυναίκα μου, τον Βασίλη Ιωαννίδη. Μου είπε ο άνθρωπος «είμαι ΠΑΟΚ αλλά θέλω να προκριθείτε μέσα στην Πόλη». Αυτοί εκεί έχουν μια εικόνα σπάνια που την είχαν βρει μέσα σε τοίχο, είναι διπλή, μπροστά είναι η Παναγία και πίσω ο Εσταυρωμένος.

Στις μεταδόσεις βλέπεις τον Μαρινάκη με εικόνες και σταυρούς;

Όχι, είναι εκτός του οπτικού μου πεδίου η σουίτα, αλλά μου έχουν πει ότι είναι θρήσκος και πολύ προληπτικός…

Εσύ είσαι προληπτικός;

Ναι. Συνηθίζω να μην κάνω αλλαγές. Για παράδειγμα δεν φόρεσα ποτέ κόκκινη γραβάτα σε αγώνες του Ολυμπιακού! Παίρνω πάντα την ίδια τσάντα. Βάζω πάντα την ίδια καρέκλα όταν πάω στο Καραϊσκάκης.

Ξύλο έχεις φάει σε αγώνα;

Όχι, όχι, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Εκτός αγώνα, να σου την πέσουν έξω;

Όχι, και οι αντίπαλοι μού λένε ότι μπορεί να είμαι Ολυμπιακός αλλά δεν είμαι «αντί», δεν προκαλώ. Πραγματικά δεν είμαι «αντί» με κανέναν.

Πιέσεις είχες από παράγοντες για διαιτησία;

Τι πιέσεις, ειδικά με εμένα κανένα πρόβλημα.

Το παίζεις λίγο ως ηθοποιός στη μετάδοση; Δίνεις θεατρικότητα;

Όχι, κάνω ό,τι αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή. Αυτό που μου βγαίνει. Δεν προσπαθώ να μιμηθώ τους Λατίνους. Φέρομαι σαν να το βλέπω με φίλους μου το ματς, απλά δεν βρίζω! Συγκρατούμαι. (γελάει).

Παράπονα από παίκτες είχες ποτέ;

Ποτέ. Και γενικώς με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Προσπαθώ να είμαι διακριτικός, να μην ενοχλώ. Ακόμα και στο αεροπλάνο που πάμε τα ταξίδια, τελευταίος μπαίνω και τελευταίος βγαίνω. Φαντάσου, μια φορά ήθελε αυτόγραφο ο Τσαμόπουλος να του φέρω από τον Μαρσέλο. Δεν ήθελα να ενοχλήσω και δεν του το έφερα ποτέ! Το πήρε από άλλον ο Μηνάς τελικά. Όχι από εμένα.

Μία ερώτηση για τα αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού. Ποιος θέλεις να παραμείνει πιο πολύ από τους Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Κάρμο, Φορτούνη, Μασούρα, Όρτα;

Θα πω τον Φορτούνη.

Γιατί;

Θεωρώ ότι αυτό το παιδί έχει κάτι που δύσκολα το βρίσκεις σε παίκτη. Αν βρεθεί σε μέρα, μπορεί να σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του. Σπάνια βρίσκεις τέτοιον αέρινο, πανέξυπνο παίκτη.

Έχετε προσωπική σχέση;

Όχι, καμία σχέση. Να σου πω όμως ότι ψάχνοντας τα στατιστικά μου είδα ότι το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ ο Φορτούνης το έβαλε με την Άντερλεχτ πριν 8 χρόνια, όταν εγώ έκανα την πρώτη μου μετάδοση σε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού! Και έχει πει μια κουβέντα ο Φορτούνης που με άγγιξε. Πιστεύω ότι εκφράζει όλους εμάς τους γονείς. Ότι ήθελε το παιδί του να τον δει στα καλά του. Όχι όταν τον έβριζαν και ήταν εκτός. Μαχαίρι στην καρδιά ήταν αυτό…

Πόσα παιδιά έχεις;

Δύο. Αυτό που θέλω είναι να κάνω υπερήφανα τα παιδιά μου. Οι επιτυχίες προσωπικά δεν με απασχολούν. Δουλειά να έχουμε να μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Τι ομάδα είσαι στο EURO;

Αγγλία. Πάντα.

Γιατί;

Πηγαινοερχόμουν πιτσιρικάς στην Αγγλία, λόγω της πρώτης συζύγου. Τα παιδιά μου, ο Λάμπρος και ο Αλέξανδρος, έχουν και αγγλικό διαβατήριο.

Και τι ομάδα είσαι στην Αγγλία;

Λιντς.

Πώς θες να κλείσουμε;

Εκεί που με ρώτησες για το μπόνους, να σου πω ότι ούτε εισιτήριο για τον γιο μου δεν βρήκα. Μια φορά μού ζήτησε να έρθει στο γήπεδο μαζί μου και δεν κατάφερα να τον πάρω στον Τελικό του Κόνφερενς. Δεν μπόρεσε να με εξυπηρετήσει ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η Cosmote. Έμεινα με το παράπονο.