Όλοι απέδειξαν ότι μπορούν, ώρα να ξεκινήσουν και τις μετακινήσεις

Ο τελικός του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια έδειξε το δρόμο για να ξεμπλοκάρει το θέμα των μετακινήσεων των οπαδών. Και η Αστυνομία απέδειξε ότι δεν είναι ανίκανη όπως τη βολεύει να λέει.

Όλοι απέδειξαν ότι μπορούν, ώρα να ξεκινήσουν και τις μετακινήσεις

Ο τελικός του Conference League άνοιξε άλλους δρόμους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο και δεδομένα πλέον και οι υπόλοιποι θα πιστέψουν στο όνειρο και θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Τι πιο ωραίο να ξεφύγουμε από τη μιζέρια των εγχώριων αντιπαραθέσεων και να ζήσουμε βραδιές όπως αυτή της περασμένης Τετάρτης.

Κάτι άλλο που ανέδειξε αυτός ο τελικός είναι πως όλοι εάν θέλουν μπορούν να πετύχουν πολλά. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Conference League τέθηκε θέμα για το αν θα πρέπει να αλλάξει η έδρα του τελικού. Ο ίδιος ο κύκλος της ΑΕΚ έθετε θέματα ασφαλείας υποτιμώντας το ίδιο του το γήπεδο αντί να θέλει όσο τίποτα άλλο να γίνει εκεί αυτό το ματς για να αποδείξει ότι το νεόκτιστο σπίτι του μπορεί να φιλοξενήσει τόσο σημαντικά ματς.

Στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν τον οπαδικό τους εγωισμό ήταν ικανοί ακόμα και να βγάλουν άχρηστο το γήπεδο που θαυμάζουν και το οποίο περίμεναν επί σειρά ετών. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν συνέβη το παραμικρό. Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού μετακινήθηκαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να προκαλέσουν φθορές στην πόλη, σε σπίτια ή σε αυτοκίνητα.

Όσο για τις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο είναι αστείο να… σηκώνουμε ένα θέμα για 10-15 καθίσματα και κάποια αυτοκόλλητα. Και είναι αστείο γιατί χάνουμε την ουσία και τραβάμε το ποδόσφαιρο μας πίσω.

Αποδείχτηκε στην πράξη πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που λίγες ημέρες πριν αδυνατούσαν να κάνουν τελικό Κυπέλλου με κόσμο έκαναν το πιο δύσκολο. Μετακίνησαν 20.000 Ολυμπιακούς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και επειδή βρεθήκαμε στο γήπεδο πολλές ώρες πριν υπήρχε αρκετός κόσμος που είχε φτάσει στην περιοχή μεμονωμένα. Μάλιστα κάποιοι είχαν καθίσει σε μαγαζιά εστίασης και έτρωγαν. Σε μαγαζιά που όλοι είναι ντυμένα στα χρώματα της ΑΕΚ. Δεν συνέβη, όμως, το παραμικρό.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να ξεμπλοκάρει το θέμα των μετακινήσεων. Οι ίδιες οι ομάδες πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος να καθίσουν και να τα βρουν για να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει σε όλα τα γήπεδα και να μην περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου για να συναντηθεί με τον αντίπαλο του και στο τέλος να πλακωθεί. Η Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να τα κάνει όλα σωστά, οι οπαδοί απέδειξαν πως αν θέλουν δεν συμβαίνει τίποτα και τώρα ας αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με μετακινήσεις οπαδών που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν στην μείωση και των επεισοδίων στους δρόμους.