«Κιτρινόμαυρο» κυνήγι, όχι μόνο όσων (βλακωδώς) έσπασαν καθίσματα, αλλά και κούπας στο Conference!

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμιπακό αυξάνει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις του κόσμου (και) της ΑΕΚ, στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA 

«Κιτρινόμαυρο» κυνήγι, όχι μόνο όσων (βλακωδώς) έσπασαν καθίσματα, αλλά και κούπας στο Conference!

Η 29η Μάη εφεξής, για πολλούς φίλους της ΑΕΚ, θα είναι αποφράδα μέρα και για έναν ακόμη λόγω, πλην της Άλωσης της Πόλης (απ’ όπου η ομάδα και -σε πολλές περιπτώσεις- οι πρόγονοι τους έλκουν την καταγωγή τους…), το 1453.

Λόγω και της επέλασης των «ερυθρόλευκων»… ορδών, που κατέκλυσαν τα 2/3 του γηπέδου της Ν. Φιλαδέλφειας, για τον τελικό του Conference League.

Kάτι που οι νεότερες ηλικίες «κιτρινόμαυρων» οπαδών δεν είχαν ξαναζήσει, ελέω των ανεκδιήγητων νόμων περί απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, που ισχύουν εδώ και μια 20ετία (με τις «ευλογίες» των ΠΑΕ, των κυβερνήσεων και της Αστυνομίες για τους δικούς τους λόγους κάθε πλευρά…)

Οι υποστηρικτές της «Ένωσης» (αλλά κι οι ιθύνοντες της) βίωσαν την περασμένη Τετάρτη μια (επιεικώς μιλώντας…) άβολη κατάσταση, βλέποντας στο «σπίτι» τους όχι απλά μια άλλη Ελληνική ομάδα να σηκώνει την πρώτη Ευρωπαϊκή κούπα, σε διοργάνωση της UEFA, για τη χώρα, αλλά αυτή να αποτελεί ιστορικό τους αντίπαλο.

Ο οποίος γιόρτασε, την ανεπανάληπτη επιτυχία, ακούγοντας από τη μεγαφωνία του γηπέδου, στη διαπασών, τον ύμνο του και την «Θάλασσα του Πειραιά»…

Ωστόσο, τα δύσκολα σε επικοινωνιακό επίπεδο, εντυπώσεων και γοήτρου δεν είναι πίσω για την ΑΕΚ.

Αντίθετα, είναι μπροστά της και θα τεθούν επιτακτικά με την έναρξη της νέας σεζόν.

Τα «κιτρινόμαυρα» καρεκλάκια, που – βλακωδώς - κάποιοι οπαδοί των πλέον πρόσφατων κατόχων του Conference League έσπασαν (για …μαγκιά, πικάρισμα, ή …σουβενίρ) θα ξαναμπούν στην θέση τους και η ΑΕΚ καλά θα κάνει να κυνηγήσει νομικά ΟΛΟΥΣ (δηλαδή και τους Ιταλούς, που έσπασαν και πέταξαν στο τερέν καθίσματα, από την τσαντίλα τους, για το 2ο, σερί, χαμένο τελικό της διοργάνωσης) όσους μπορέσει να ταυτοποίησει ότι βανδάλισαν το «σπίτι» της.

Τα «ερυθρόλευκα» αυτοκόλλητα στα πλεξιγκλάς και πέριξ του γηπέδου θα βγουν (ή θα μπουν από πάνω κιτρινόμαυρα…) και θα αποκατασταθούν οι τουαλέτες κι οι επιγραφές στους τοίχους.

Αλλά ότι έγραψε δεν …ξεγράφει την περασμένη Τετάρτη, που αποτελεί ημέρα ορόσημο για το διασυλλογικό εγχώριο ποδόσφαιρο.

Πλέον υπάρχει το «πριν» και το «μετά» της 29ης Μάη.

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό αλλάζει το …στάτους σε όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο κι αυξάνει τις απαιτήσεις των φιλάθλων στις ομάδες.

Όπως απέδειξε ο συγκεκριμένος Ολυμπιακός -που δεν ήταν δα κι ο καλύτερος της ιστορίας του (για αυτό τερμάτισε, άλλωστε και 3ος στο πρωτάθλημα) - υπάρχει ευρωπαϊκό πεδίο δόξης λαμπρό στο Conference League.

Mια διοργάνωση που είναι στα… κυβικά μας, όπως βροντοφώναξαν οι Πειραιώτες (κατακτώντας την στην παρθενική τους συμμετοχή σ’ αυτή) κι ο ΠΑΟΚ των δύο σερί παρουσιών στα προημιτελικά.

Παρουσίες σε ομίλους, «πορείες και «καλές εμφανίσεις» δεν είναι επαρκή …καθρεφτάκια, πλέον, για τους ποδοσφαιρικούς ιθαγενείς στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Έτσι η ΑΕΚ θα πρέπει να ενισχυθεί επαρκώς.

Όχι μόνο για ν’ ανακτήσει τα πρωταθληματικά σκήπτρα που έχασε (μέσα από τα χέρια της…) από το «δικέφαλο του βορρά», αλλά και γιατί του χρόνου θ’ αγωνίζεται στη διοργάνωση που κατέκτησε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Κι η σύγκριση πεπραγμένων θα είναι μοιραία κι αναπόφευκτη.

Φυσικά δεν υπάρχει απαίτηση για δεύτερη σερί ελληνική κατάκτηση του τροπαίου (παρότι, ωραία θα ήταν), αλλά η ΑΕΚ έχει μεγαλύτερο «πρέπει» στο είναι ανταγωνιστική κι όχι «φτωχός συγγενής»...