Ολυμπιακός: Ποδοσφαιρικά μαθήματα από τον Ιμπόρα

Ο πολύτιμος Βιθέντε Ιμπόρα που οδήγησε τον Ολυμπιακό και οι φοβερές ατάκες του Ρέτσου για τον συμπαίκτη του.

Ολυμπιακός: Ποδοσφαιρικά μαθήματα από τον Ιμπόρα

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Βιθέντε Ιμπόρα. Είναι τρομερή η ατάκα του ότι «αν δεν υπήρχε κάποιες φορές δεν ξέρουμε τι θα γινόταν». Αυτό και μόνο λέει πολλά για τον πολύπειρο χαφ τον οποίο ενεργοποίησε ο Μεντιλίμπαρ και αποδείχτηκε πόσο σημαντικός είναι για τα μεγάλα ματς.

Ο Έλληνας αμυντικός στάθηκε ακόμα στη νοοτροπία του Ιμπόρα και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Τον χαρακτήρισε παράδειγμα για όλους και τα λόγια του έχουν μεγάλη σημασία.

Τον Ιμπόρα οι περισσότεροι δεν τον πίστεψαν και πριν ένα χρόνο όταν ήρθε στην Ελλάδα θεώρησαν ότι ήταν μία μεταγραφή που έμοιαζε αχρειάστη. Για τους Ισπανούς όμως είναι ο παίκτης που θέλουν να έχουν στο γήπεδο. Όπως κάποτε είχε ο Βαλβέρδε τον Ορμπάιθ. Εκτός από την ποιότητα του και την εμπειρία του είναι συγκλονιστική και η νοοτροπία που έχει.

Το γκολ που σημειώνει ο Ελ Κααμπί στο 116’ ξεκινάει στην ουσία από μία κεφαλιά που διεκδικεί με πάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμές ο Ιμπόρα. Η μπάλα κατέληξε στον Έσε η συνέχεια είναι γνωστή. Μία φάση που έγινε στο 116’ και την οποία δεν παράτησε ο 36χρονος αμυντικός μέσος. Αντίθετα την πάλεψε και δικαιώθηκε.

Η παρουσία του στην ενδεκάδα γέμιζε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Μετέφερε την ηρεμία του στην ομάδα και η κληρονομιά που αφήνει είναι πολύ μεγάλη. Εάν ρωτούσε κανείς τον Μεντιλίμπαρ θα τον ήθελε γι’ ακόμα έναν χρόνο, όμως, εκείνος το είχε πει από πέρσι πως θα γυρίσει στη Λεβάντε. Όπως και να ‘χει είναι ένας παίκτης που παρέδωσε ποδοσφαιρικά μαθήματα σε όλους.