Ολυμπιακός: Να «χτίσει» πάνω στον ευρωπαϊκό θρίαμβο

Ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική του ιστορία και πάνω σε αυτή πρέπει να «χτίσει» για νέες επιτυχίες στο μέλλον.

Ολυμπιακός: Να «χτίσει» πάνω στον ευρωπαϊκό θρίαμβο

Την πιο χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική του ιστορία πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός και μαζί του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ξέφρενη πορεία των «ερυθρόλευκων» στο Conference League δεν σταμάτησε ούτε κόντρα στην έμπειρη σε ευρωπαϊκούς τελικούς Φιορεντίνα, με τους Πειραιώτες να περνούν τελικά και το εμπόδιο των «βιόλα» και να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σηκώνοντας στον «ουρανό» της Νέας Φιλαδέλφειας το βαρύτιμο τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που άξιζαν και δικαιούνταν με βάση τη συνολική τους παρουσία στο θεσμό, κάνοντας περήφανη ολόκληρη τη χώρα.

Ένα επίτευγμα ιστορικό όχι μόνο στην Ελλάδα (δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος που κατέκτησε τρόπαιο της UEFA) αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς Πειραιώτες έγιναν η πρώτη ομάδα μετά από 13 χρονιά που πανηγύρισαν ευρωπαϊκό τίτλο εκτός των κορυφαίων πέντε πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) μετά την Πόρτο που πήρε το Europa League απέναντι στην Ατλέτικο το 2011.

Το να βρίσκεται μία ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό είναι σπάνιο. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε εκεί! Αυτό που απέδειξε η φετινή επιτυχία είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κάνουν την υπέρβαση στα Κύπελλα Ευρώπης και δικαιούνται να κοιτούν ψηλά αλλά και να ονειρεύονται για ακόμα περισσότερους θριάμβους στο μέλλον.

Η απόφαση της πρόσληψης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποδείχτηκε κομβική για να αλλάξει η ομάδα αγωνιστική εικόνα, πλάνο και τακτική μετά το αρνητικό πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν. Ο Ισπανός έδωσε ένα στιλ παιχνιδιού στον Ολυμπιακό που μπορούσαν να υπηρετήσουν οι παίκτες, ενώ με τη διαχείριση που έκανε και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία άλλαξε τη ρότα αυτής της χρονιάς.

Οι βάσεις μπήκαν από τον Ισπανό με τη φετινή κατάκτηση του Conference League και πάνω σε αυτές θα πρέπει να «χτίσει» πλέον ο Θρύλος και τα επόμενα χρόνια για να ζήσει ανάλογες στιγμές ποδοσφαιρικού μεγαλείου.