Ολυμπιακός: Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος, ποιος άλλος θα το έπαιρνε;

Ο Ολυμπιακός έβγαλε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο συλλόγου και η επιτυχία έχει ονοματεπώνυμα.

Ολυμπιακός: Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος, ποιος άλλος θα το έπαιρνε;

Βαγγέλης Μαρινάκης, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Φραν Ναβάρο, Κωνσταντής Τζολάκης, Ροντινέι, Νταβίντ Κάρμο, Παναγιώτης Ρέτσος, Φρανσίσκο Ορτέγκα, Σαντιάγκο Έσε, Βιθέντε Ιμπόρα, Τσικίνιο, Ντάνιελ Ποντένσε, Κώστας Φορτούνης, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Θανάσης Παπαδούδης, Αντρέ Όρτα, Ανδρέας Ντόη, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Κίνι, Γιώργος Μασούρας, Ζοάο Καρβάλιο, Στέφαν Γιόβετιτς, Ομάρ Ρίτσαρντς, Απόστολος Αποστολόπουλος, οι συνεργάτες του Μεντιλίμπαρ, οι γιατροί, οι φυσιοθεραπευτές, οι αναλυτές, οι σκάουτς, ο Κριστιάν Καρεμπέ, οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη...

Ναι, όλοι αυτοί έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός σε εννιάμισι μήνες θα σβήσει τα 100 κεράκια της τούρτας και έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αν τα βάλουμε βέβαια κάτω τα πράγματα, ποιος άλλος θα μπορούσε να έπαιρνε το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο;

Ο Ολυμπιακός σε μία τρελή χρονιά κατέκτησε το Κόνφερενς. Μια χρονιά που του πήγαιναν όλα στραβά κι ανάποδα, αλλά ο διακόπτης φαίνεται ότι γύρισε στον επαναληπτικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Μπάτσκα Τόπολα.

Παραμονή του αγώνα ο Μεντιλίμπαρ έλεγε ότι παρά το 1-4 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός θα περάσει στα προημιτελικά. Σαν χθες θυμόμαστε ότι όλοι οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι κοιταζόμασταν μεταξύ μας.

Μετά το 6-1 επί της Μακάμπι, ο υπογράφων ήταν ο μοναδικός που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Όταν μας είδε έκανε ένα νόημα με το χέρι του, σαν να μας έλεγε «εγώ σου τα έλεγα, εσύ δεν μας πίστευες». Εμ ποιος να τον πίστευε όταν στο πρώτο ματς έχει χάσει 1-4; Κι όμως, αυτός και οι παίκτες του δεν έχασαν ποτέ την πίστη τους.

Ακολούθησε η Φενέρμπαχτσε και τα «σημάδια» με τις αποκρούσεις του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι. Ήρθε η Άστον Βίλα που ήταν το μεγάλο φαβορί και ο Ολυμπιακός την διέλυσε!

Στον τελικό με τη Φιορεντίνα είδαμε τους «βιόλα» να πιέζουν τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, να δημιουργούν φάσεις, ο Τζολάκης να λέει «όχι» και κάπου εκεί πάλι άρχισαν τα «σημάδια».

«Λες να είναι σημάδι ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός, επειδή η Φιορεντίνα δεν βάζει την μπάλα μέσα;», μας είπε ένας συνάδελφος που καθόταν δίπλα μας, έχοντας κάνει το ταξίδι από την Αργεντινή για να παρακολουθήσει τον τελικό.

Ναι, το πιστεύουμε ότι ακόμη και αυτό ήταν ένα «σημάδι». Αφού δεν τα έβαζε η Φιορεντίνα, ας το βάλει ο Ολυμπιακός έστω και με μισή φάση.

Αρχικά ήρθε η προειδοποίηση με την κεφαλιά του Ιμπόρα και εν συνεχεία το γκολ του Ελ Κααμπί.

Οι τίτλοι τέλους σε ένα υπέροχο ταξίδι γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και με τη γλυκιά μελωδία του «Περαία μου, Περαία μου, με τον Σαρωνικό σου, που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου», να δονεί την ατμόσφαιρα.

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος έγραψε Ιστορία. Το δικαιούταν, το άξιζε, το πήρε! Δεν χρειαζόταν να παίξει μπαλάρα όπως με την Άστον Βίλα. Είναι πιο γλυκό που το πήρε και με αυτόν τον τρόπο...