Ολυμπιακός: Γιατί του το...χρωστάει κι ένα πέμπτο του Ιμπόρα!

Ο Βιθέντε Ιμπόρα πάει για το 5ο ευρωπαϊκό της καριέρας του στον τελικό του Ολυμπιακού με την Φιορεντίνα και αυτή η φορά θα είναι διαφορετική από την αμέσως προηγούμενη. 

Ολυμπιακός: Γιατί του το...χρωστάει κι ένα πέμπτο του Ιμπόρα!

Ο παίκτης με τις περισσότερες εμπειρίες, παραστάσεις και διακρίσεις για τον Ολυμπιακό απ' όσους ετοιμάζονται για τον τελικό του Conference League με την Φιορεντίνα είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα.

Ο άρχοντας των Europa League με τις τρεις κατακτήσεις στη Σεβίλλη και την τέταρτη με την Βιγιαρεάλ, έχει την ευκαιρία να πάρει ακόμη έναν τίτλο Ευρώπης, αλλά θα ήθελε να ήταν διαφορετικός από τον αμέσως προηγούμενο.

Και θα είναι διαφορετικός διότι με τις εμφανίσεις και την ηγετική παρουσία του υπό τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ιμπόρα δεν είναι απλώς ένα παίκτης με εμπειρία, αλλά ένας από τους πλέον φορμαρισμένους της ομάδας και καθοριστικός στο παιχνίδι της. Ειδικά αυτό με τους τρεις χαφ που επιλέγει ξεκάθαρα εσχάτως ο προπονητής του.

Ο τελευταίος τελικός του Ιμπόρα δεν είχε τον ίδιο παρόντα σε μία πολύ άτυχη σεζόν. Ήταν βασικός με τη Βιγιαρεάλ (ή έστω έπαιξε πάντα, σε όλα τα ματς) στον όμιλο της σεζόν 2020-21, αλλά λίγο πριν από το τελευταίο του γκρουπ είχε τον πολύ σοβαρό τραυματισμό σε αγώνα με την Μπέτις για το πρωτάθλημα και έχασε όλη τη σεζόν. Όπως φυσικά και τον τελικό της 26ης Μαΐου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκείνο το συγκλονιστικό παιχνίδι στο Γκντάνσκ που κρίθηκε σε ατέλειωτα πέναλτι (11-10) και στο χαμένο του Ντε Χέα.

Ας το πάρει κι έτσι ο Ολυμπιακός, δεν πειράζει! Το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός μέσος θα έχει ξανά την ευκαιρία για έναν ευρωπαϊκό τελικό εντός αγωνιστικού χώρου, όπως όταν ήταν ο ηγέτης της Σεβίλλης στα σερί τρόπαια του Europa League. Εκεί όπου εφόσον παραμείνει στην ομάδα και πάρει αυτόν τον τελικό, θα παίξει και του χρόνου!