H κριτική των παικτών: Βαλμπουενά κέρναγε, Ελ Αραμπί έπινε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ: Γ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την σπουδαία νίκη-πρόκριση που πήραν μέσα στο Κράσνονταρ.

H κριτική των παικτών: Βαλμπουενά κέρναγε, Ελ Αραμπί έπινε!

ΣΑ: Όταν χρειάστηκε, ήταν εκεί που έπρεπε! Και ειδικά στο ξεκίνημα του ματς όταν η Κράσνονταρ πίεσε. Στο γκολ των Ρώσων δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Σε ακόμη ένα ματς ο Πορτογάλος ήταν εξαιρετικός.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Είχε πολύ δύσκολο έργο με αντίπαλο τον Βάντερσον, τον δυσκόλευε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι δεν είχε βοήθειες ανασταλτικά από τον Ποντένσε, ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε για τα καλά την απόδοσή του. Αρκετά καλός ο Νορβηγός.

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Όλα τα γκολ της αναμέτρησης

ΣΕΜΕΔΟ: Αν και έκανε κάποια λαθάκια στην αρχή, όπως στη χαμένη ευκαιρία του Μπεργκ στο 3’ ή στο φάουλ που έδωσε στον Σουλεϊμάνοφ μετά το 1-1, αλλά από το 20’ και μετά «έσβηνε» με χαρακτηριστική άνεση τους αντιπάλους του. Ο Μπεργκ από τη φάση του 3ου λεπτού εμφανίστηκε ξανά στο… 91’. Μια χαψιά έκανε τον Σουηδό. Το άσχημο της βραδιάς ήταν ο τραυματισμός του.

ΜΕΡΙΑ: Πολύ ώριμο παιχνίδι από τον Τυνήσιο στόπερ, ο οποίος απέφυγε τις επιπόλαιες ενέργειες και σε γενικές γραμμές ήταν ο ορισμός του «βράχου» όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τους επιθετικούς της Κράσνονταρ. Από τους κορυφαίους.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Παλικάρι για ακόμη μία φορά. Είχε απέναντί του τον Σουλεϊμάνοφ, αλλά τις περισσότερες φορές τον κέρδισε. Στη συνέχεια με τον Ναμλί δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Με μία λέξη; Εξαιρετικός!

Κράσνονταρ - Ολυμπιακός 1-2: Ο «Τσάρος» φορούσε «ερυθρόλευκα»

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Το «κομπιούτερ» του Ολυμπιακού άπλωσε και στο χορτάρι του «Krasnodar Stadium» την ποιότητά του. Παρέδωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι «σεμινάρια» για το πώς πρέπει να παίζεται η θέση του χαφ. Εντυπωσιακός ξανά και ξανά.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Ο Ανδρέας κατέθεσε την ψυχή του, στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κάπως την απόδοσή του, σίγουρα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο πρώτο μέρος (από δικό του «πούλημα» της μπάλας προήλθε το 1-0 των Ρώσων), αλλά αυτό που μετράει στο τέλος είναι ότι είδε την ομάδα του να φεύγει θριαμβεύτρια από το Κράσνονταρ. Σίγουρα είχε στο παρελθόν πολύ καλύτερες βραδιές από την αποψινή.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ο «μαέστρος» του Θρύλου έκανε και πάλι το θαύμα του. Μόνο το γκολ του έλειψε. Είχε δύο ασίστ, θα μπορούσε να του χρεωθεί και άλλη μία αν ο Μασούρας είχε σκοράρει σε ένα τετ α τετ και σίγουρα ο Γάλλος θα μπορούσε να «κονταροχτυπηθεί» με τον Ελ Αραμπί για το βραβείο του MVP.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Αν και δεν τέλειωσε όπως θα ήθελε κάποιες φάσεις που του παρουσιάστηκαν, αν και φέρθηκε επιπόλαια σε μία αντεπίθεση στο 69’, καθώς δεν είδε τον Μασούρα που έφευγε μόνος του απέναντι από τον Ρώσο γκολκίπερ, σίγουρα κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπάθησε. Ίσα-ίσα που ήταν και πάλι ζωηρός, «ανακάτεψε» μετά τον Ραμίρεζ στο Καραϊσκάκη και τον Στότσκι και σίγουρα αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την αποψινή επιτυχία της ομάδας του.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μπρος για τα καλά, του παρουσιάστηκαν δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει και σε γενικές γραμμές έβγαλε για ακόμη μία φορά ασπροπρόσωπο τον προπονητή του που τον εμπιστεύεται από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Μπήκε από σπόντα στην ενδεκάδα λόγω του τραυματισμού του Γκερέρο και έμελε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της πολύ μεγάλης βραδιάς του Ολυμπιακού στην Ρωσία. Δεν ήταν μόνο τα δύο του γκολ που αποδείχθηκαν καθοριστικά για να φύγει η ομάδα του με το διπλό. Ήταν η γενικότερη παρουσία του. Ο πολύ αξιόλογος στόπερ Σπάχιτς τον «αισθάνθηκε» για τα καλά.

ΣΙΣΕ: Μπήκε στο 65’ αντί του τραυματία Σεμέδο και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια ιδιαίτερη επέμβαση, καθώς στο σημείο που μπήκε, όλα είχαν κριθεί και οι Ρώσοι είχαν μία ψυχολογία στα Τάρταρα.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Μπήκε στο 73’ αντί του Ελ Αραμπί περισσότερο για να ξεκουράσει τον Μαροκινό. Πρόλαβε πάντως και είχε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει!

ΚΑΜΑΡΑ: Μπήκε στο 83’ αντί του Ποντένσε και για το διάστημα που αγωνίστηκε δεν μπορεί να κριθεί.