To ελληνικό «La Casa De Papel»!
Το «ριφιφί του αιώνα» γίνεται σειρά από τον Σωτήρη Τσαφούλια
Η μεγαλύτερη ληστεία της ιστορίας στην Ελλάδα γίνεται σειρά από τον Σωτήρη Τσαφούλια για λογαριασμό της Cosmote TV.
Μετά την επική τριλογία του «Έτερος εγώ» και το σίριαλ «17 κλωστές», που βασίστηκε στην ιστορία ενός μαζικού εγκλήματος το οποίο συγκλόνισε τη χώρα, ο γνωστός σκηνοθέτης ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μικρή οθόνη με εντελώς διαφορετικό θέμα, συγκεκριμένα με ένα… ριφιφί.
Ολυμπιακός: Η «πρώτη» του Μασούρα στο Europa League
Αυτός θα είναι, εκτός απροόπτου, ο τίτλος της νέας μίνι σειράς, έξι επεισοδίων, που θα υπογράψει σκηνοθετικά, βάζοντας τούτη τη φορά το χεράκι του και στο σενάριο, το οποίο γράφεται ήδη από το δίδυμο Βασίλη Ρίσβα και ∆ήμητρας Σακαλή.
Τα γυρίσματα ξεκινούν σε μερικές ημέρες από σήμερα, ενώ τα χέρια με την εταιρεία παραγωγής έχουν ήδη δώσει ο Πάνος Βλάχος, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Άννα Μενενάκου, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος και ο Άρης Λεμπεσόπουλος.
Το πραγματικό «Ριφιφί»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση, που θα έχει μεν στοιχεία ενός crime story, αλλά σε μερικά σημεία της θα θυμίζει μαύρη κωμωδία, βασίζεται στο πραγματικό γεγονός μιας ληστείας, που απασχόλησε πολλά χρόνια την ελληνική κοινή γνώμη, κυρίως, γιατί παραμένει ανεξιχνίαστη. Πρόκειται για το λεγόμενο «ριφιφί του αιώνα», δηλαδή τη ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας, στο υποκατάστημα του Νέου Κόσμου, τον ∆εκέμβριο του 1992.
Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, οι δράστες έσκαψαν ένα τούνελ, το οποίο ξεκινούσε από ένα φρεάτιο της ΕΥ∆ΑΠ στο αριστερό τοίχωμα της σκεπασμένης κοίτης του ποταμού Ιλισού και κατέληγε κάτω από το υπόγειο της τράπεζας, όπου βρίσκονταν οι θυρίδες. Αυτός ήταν και ο στόχος τους, οι θυρίδες, όχι τα ταμεία της τράπεζας. Οι δράστες φτάνοντας ακριβώς κάτω από το υπόγειο τρύπησαν μπετόν 60 εκατοστών, παραβίασαν 301 από τις 1.151 θυρίδες και αφαίρεσαν όλο το περιεχόμενό τους. Η αξία της λείας τους υπολογίζεται σε 5 δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό αστρονομικό για την εποχή αλλά και για σήμερα (περίπου 14,7 εκατ. ευρώ)!
Η συνέχεια της ιστορίας υπήρξε ακόμη πιο περιπετειώδης, καθώς οι πέντε κατηγορούμενοι (μεταξύ των οποίων και ο υποδιοικητής της τράπεζας) αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς η καταγγελία από έναν κρατούμενο των Φυλακών Κορυδαλλού, που τους ενοχοποιούσε, αναιρέθηκε στη συνέχεια από τον ίδιο. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και για πολλά χρόνια υπήρχαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας περί των ενόχων, ακόμη και για το αν οι δράστες ανήκαν σε τρομοκρατική οργάνωση ή στην ιταλική Μαφία.
Πηγή: dailymedia.com.gr