Ρεάλ Μαδρίτης: Το έκανε ξανά η «βασίλισσα» (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Ντόρτμουντ (5-2) για τη League Phase του UEFA Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης: Το έκανε ξανά η «βασίλισσα» (vid)

«...και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί», το απόσπασμα από τη γνωστή φράση του Γκάρι Λίνεκερ, ύστερα από τον αποκλεισμό της Αγγλίας από τη Δυτική Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 1990. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και σε συλλογικό επίπεδο, στον θεσμό του UEFA Champions League, καθώς ότι και να συμβεί στο τέλος πάντα κερδίζει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης, έχει ανέβει στο βάθρο της κορυφής 15 φορές, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ενώ παράλληλα είναι και η μοναδική με διψήφιο αριθμό κατακτήσεων. Κάθε χρόνο μας αποδεικνύει γιατί θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος σύλλογος στη Γηραιά Ήπειρο.

Αποκορύφωμα αποτελεί η χθεσινή (22/10) εντός έδρας νίκη με 5-2 κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, για την αγωνιστική της League Phase του UEFA Champions League. Η ομάδα από το Βεστφάλεν πήρε «αέρα» δύο τερμάτων με τους Μάλεν (30') και Μπάινο-Γκίτενς (34'), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0. Φυσικά η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές, με μία συναρπαστική παράσταση στο δεύτερο μέρος και πρωταγωνιστή τον Βινίσιους που έκανε χατ-τρικ, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη με τρία γκολ διαφορά.

23-11-44-image-6718e193971a1.jpg
Ο πανηγυρισμός του Βινίσιους ύστερα από το δεύτερο τέρμα του κόντρα στη Ντόρτμουντ.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κάνει κάτι αντίστοιχο. Περίπου δύο χρόνια πριν, συγκεκριμένα στις 21/02/2023, είχε κάνει ακριβώς το ίδιο με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. Τα πράγματα βέβαια ήταν πολύ πιο δύσκολα τότε, αφενός διότι ήταν εκτός έδρας και αφετέρου γιατί κρινόταν μία πρόκριση, αφού ήταν παιχνίδι για τη φάση των «16» του θεσμού.

Η Λίβερπουλ είχε πάρει το προβάδισμα με τον Νούνιες (4') και είχε διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Σαλάχ (14'). Τα δύο γκολ του Βινίσιους (21', 36') πριν την ανάπαυλα, έδωσαν μια «ανάσα» στους «μερέγχες», που μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο 45λεπτο και πήραν μια εμφατική νίκη με 5-2.

-2023.jpg
Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ρεάλ, στη νίκη επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί τη μοναδική ομάδα στο UEFA Champions League που έχει κερδίσει έναν αγώνα με τρία γκολ διαφορά, ούσα πίσω στο σκορ με δύο γκολ, όχι απλώς μία, αλλά πλέον δύο φορές.