Ολυμπιακός: Η τιμητική 5η θέση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός παραμένει στην πεντάδα των ευρωπαϊκών ομάδων που δεν έχουν κατακτήσει το Champions League με τους περισσότερους αγώνες στη διοργάνωση

Ολυμπιακός: Η τιμητική 5η θέση στο Champions League

Ο Ολυμπιακός είναι η πέμπτη σε αγώνες (128) ομάδα στην εποχή του Champions League, στην κατάταξη με τις ομάδες που δεν έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA από τη σεζόν 1992/93.

Μία θέση, όπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία αθλητικών αναλύσεων Opta, που μοιράζεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης και θα χάσει, υποχωρώντας έκτος, όταν οι Μαδριλένοι επισκεφτούν (2/10) τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα.

Η Άρσεναλ που δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο υποδέχεται απόψε (22.00) την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επίσης δεν έχει τίτλο Champions League. Αυτές οι δύο ομάδες είναι πρώτες στη σχετική λίστα, με την Άρσεναλ να έχει 188 ματς και την Παρί Σεν Ζερμέν 150. Στην πρώτη πεντάδα ακολουθούν η Λιόν (136) και η Μπενφίκα (133) μπροστά από Ολυμπιακό και Ατλέτικο Μαδρίτης (από 128).

Η κατάταξη αφορά την εποχή του Champions League, αφού η Μπενφίκα κέρδισε διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών το 1961 και το 1962. Ενσωματώνοντας και την εποχή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, η Άρσεναλ εξακολουθεί να είναι η ομάδα με τις περισσότερες εμφανίσεις χωρίς τίτλο (198), ενώ στην πρώτη πεντάδα ακολουθούν η Ντιναμό Κιέβου (184), η Ατλέτικο (167), η Άντερλεχτ (158) και η Γαλατασαράι (157).