Champions League: Μεγαλύτερη... ποσότητα, λιγότερο ενδιαφέρον

Τα φαβορί εξακολουθούν να κερδίζουν το ίδιο εύκολα στο νέο… χαοτικό Champions League

Champions League: Μεγαλύτερη... ποσότητα, λιγότερο ενδιαφέρον

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας δράσης του νέου Champions League δεν προκύπτει κάτι νέο και συναρπαστικό να χαρακτηρίζει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι ισχυροί, από την πρώτη αγωνιστική έδειξαν πως αυτοί θα κάνουν το κουμάντο, ανεξάρτητα από το πόσα ματς θα χρειαστεί να δώσουν μέχρι να έρθει η ώρα για την πραγματική δράση στα ζευγαρώματα στη φάση των «16».

Ίσα-ίσα που μέχρι τότε, από τη στιγμή που έχει απλωθεί τόσο πολύ η φάση των νέων ομίλων και έχουν μπει και αρκετές αδύναμες ομάδες, θα έχουν τον χρόνο οι πραγματικά δυνατοί να ξεχωρίσουν στην κατάταξη και να ανοίξουν την ψαλίδα από τους μικρότερου βεληνεκούς αντιπάλους. Και στη διάρκεια αυτή υπάρχει ο κίνδυνος και για άλλες εννιάρες όπως αυτή που έριξε η Μπάγερν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δύο ομάδες που δεν θα… έπρεπε να βρίσκονται στην ίδια διοργάνωση.

Πολλά τα ματς και ακόμα περισσότερα θα βρούμε μπροστά μας στη διάρκεια του φετινού Champions League, λίγα όμως θα είναι αυτά με το πραγματικό ενδιαφέρον. Η πλειοψηφία είναι απλά για να γεμίζει το βραδινό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η αρχική αίσθηση είναι πως πρόκειται για ένα χαοτικό προϊόν, με μεγαλύτερη «ποσότητα», αλλά λιγότερη ποιότητα και μικρότερο ενδιαφέρον σε σχέση με την προηγούμενη μορφή του. Ίσως πάλι να χρειαζόμαστε όλοι περισσότερο χρόνο για να το συνηθίσουμε και να μπούμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Ο χρόνος θα δείξει…