Τα play offs και ο Παυλίδης
Το χατ τρικ του Βαγγέλη Παυλίδη στο Dragao «ομόρφυνε» τη βραδιά των play offs στη Super League και αποτέλεσε μια ηχηρή υπενθύμιση.

Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και επέστρεφε στα play offs έχοντας από πέρυσι την τεχνογνωσία τους για να παίρνει ντέρμπι και να διεκδικεί στόχους. Ο Ολυμπιακός, ηττημένος στη Θεσσαλονίκη, είχε βάλει τέτοιες βάσεις από τα ντέρμπι της κανονικής περιόδου δημιουργώντας την άνεση να διατηρεί διψήφια διαφορά στη βαθμολογία ακόμη και στις χειρότερες βραδιές του.
Η ΑΕΚ για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι σε αυτή τη διαδικασία είχε τον έλεγχο για το τρίποντο και δεν πήρε πάλι τίποτα. Έμεινε με την παρένθεση της ανούσιας νίκης στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, νίκη που υπερεκτιμήθηκε από την ανάγκη της διοίκησης και του προπονητή της για να ορθώσουν ανάστημα. Περισσότερο θαρρείς για τις δικές τους επιδιώξεις «επιβίωσης» παρά για το ίδιο το κλαμπ.
Κορμπεράν: Ο αναγεννητής της Βαλένθια
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά τη βαριά ήττα στο «Γ.Καραϊσκάκης» και πήρε ένα παιχνίδι που μπορεί να τον βοηθήσει εάν το «διαβάσει» σωστά και δεν παρασυρθεί. Αλλιώς μπορεί να παρασυρθεί σε λίγες μέρες, στο ίδιο γήπεδο, από τον ΠΑΟΚ και να επιστρέψει στη δική του δίνη.
Μέσα σε όλα αυτά, με αλαλαγμούς για όσους είχαν μηδενιστεί προ ημερών (π.χ. Ντραγκόφσκι) και με αφορισμούς για όσους έχουν αποθεωθεί πολλάκις (π.χ. Αλμέιδα) η ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε πάλι όμορφο χρώμα από τους εκπροσώπους του στο εξωτερικό. Από το απόγευμα ο Χρήστος Τζόλης με το γκολ στο Βέλγιο, ο Ευθύμης Κουλούρης με το χατ-τρικ στην Πολωνία, αργότερα ο Κώστας Φορτούνης με το «μπάζερ μπίτερ» στη Σαουδική Αραβία και μετά την ενασχόληση με τα εγχώρια ντέρμπι, ο Βαγγέλης Παυλίδης.
Ο διεθνής επιθετικός από τη Θεσσαλονίκη, μεγαλωμένος στη Γερμανία, στις ακαδημίες της Μπόχουμ, στην Ολλανδία μετέπειτα, στην Πορτογαλία εσχάτως, στις καρδιές μας κάθε φορά με τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο, έκανε πάρτι στο Dragao. Από τα 40 δευτερόλεπτα στο ντέρμπι με την Πόρτο άρχισε τη δράση του. Έβαλε άλλα δύο γκολ, ο πρώτος στην ιστορία της Μπενφίκα που κάνει χατ-τρικ στο Πόρτο. Χειροκροτήθηκε από το «εχθρικό» κοινό, αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας του, έγινε ξανά πρωτοσέλιδο στα πορτογαλικά ΜΜΕ που αρχικώς είχαν αμφισβητήσει τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της μεταγραφής του από την Άλκμααρ και του ίδιου του παίκτη.
Χαμηλών τόνων πάντα, μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο, ανεπηρέαστος ως χαρακτήρας από την επιτυχία του, μακριά από βεντετισμούς και επάρσεις, ο κύριος «28 εκατομμύρια ευρώ» του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζει να λάμπει. Και να (ανα)γεννά συναισθήματα υπερηφάνειας στους θαυμαστές του, εμπιστοσύνης στους προπονητές του.
Κορυφαίο στέλεχος μιας γενιάς παικτών που έχουμε κατανοήσει πως δεν πρόκειται ποτέ να δούμε (τουλάχιστον πριν οι καριέρες τους δύσουν ή όσο ανατέλλουν) σε ελληνικούς συλλόγους, αλλά τους απολαμβάνουμε πραγματικά στα ραντεβού της Εθνικής. Όλους μαζί, αστέρια σε διάφορες κορυφαίες λίγκες, στην ίδια ομάδα. Το νέο κατόρθωμα του Βαγγέλη Παυλίδη ήταν απλώς μια ηχηρή υπενθύμιση.