Ανδρωμάχη: Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας

Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας, που έζησε τις στάχτες της Τροίας και βρέθηκε στην ανάγκη να αγαπήσει ό,τι κανονικά θα 'πρεπε να μισεί με όλη την ψυχή της.

Ανδρωμάχη: Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας

Η τραγική ιστορία μιας γυναίκας, μητέρας και βασίλισσας, που έζησε τις στάχτες της Τροίας και βρέθηκε στην ανάγκη να αγαπήσει ό,τι κανονικά θα ‘πρεπε να μισεί με όλη την ψυχή της.

Όταν κυριεύτηκε η Τροία, τη γυναίκα του Έκτορα Ανδρομάχη την πήρε αιχμάλωτη ο γιος του Αχιλλέα, ο Νεοπτόλεμος, που στην πορεία για την Ελλάδα τη βίασε. Λίγους μήνες αργότερα η Ανδρομάχη θα γεννήσει το παιδί τους, πράγμα που αναγκάζει τον Νεοπτόλεμο να την κάνει γυναίκα του, όμως αυτή όχι μόνο δεν αγαπάει αλλά μισεί αυτό το παιδί. Όσο περνούν τα χρόνια, το μίσος της μετριάζεται, καθώς τώρα έχει αποκτήσει και δεύτερο παιδί. Μετά τον θάνατο του Νεοπτόλεμου θα φύγει μαζί με άλλους Τρώες και θα πάει στην Ήπειρο, όπου θα φτιάξουν ένα νέο βασίλειο και εκεί η Ανδρομάχη θα παντρευτεί για τρίτη φορά έναν από τους αδερφούς του Έκτορα και θα του γεννήσει άλλα δύο παιδιά. Το τέλος της ζωής της τη βρίσκει στην πόλη Πέργαμο. Μια ζωή, επομένως, στιγματισμένη από άνδρες: άλλους καλούς και άλλους όχι. Γι’ αυτό ίσως το όνομά της θα έπρεπε να είναι ΑνδρΩμάχη…


Κώστας Ακρίβος
Ο Κώστας Ακρίβος (Γλαφυρές Βόλου, 1958) έχει εκδώσει δεκαπέντε αφηγηµατικά βιβλία και πήρε µέρος σε συλλογικές εκδόσεις, ανθολογίες, καθώς και στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Μυθιστορήµατά του έχουν µεταφραστεί στη Γερµανία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πολωνία, ενώ διηγήµατά του σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Από το 1983 δίδαξε φιλολογικά µαθήµατα στο Γυµνάσιο και το Λύκειο. Συνεργάστηκε µε το ΕΚΕΒΙ στα προγράµµατα Λέσχες Ανάγνωσης και Συγγραφείς στα Σχολεία. Διηύθυνε τη σειρά ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ήταν ο συντονιστής της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Για το μυθιστόρημά του Γάλα μαγνησίας (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2018) τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature του περιοδικού Δέκατα.