Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη, στο Θέατρο Αθήναιον

Μετά τη θερμή υποδοχή που έλαβε από τo κοινό της Θεσσαλονίκης την περσινή σεζον, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, επιστρέφει στην Θεσσσαλονίκη για έξι παραστάσεις.

Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη, στο Θέατρο Αθήναιον

Γραμμένο το 1942, ο ιταλός συγγραφέας, δημοσιογράφος και χιουμορίστας Τζοβάνι Γκουαρέσκι – γνωστός στο ελληνικό κοινό για το έργο του «Δον Καμίλο»- σκιαγραφεί μια παρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, απίθανες σκηνές δράσεις και έναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο.

Οι Αμαλία Καβάλη & Γιάνης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας μέσα από αφήγηση, γρήγορες εναλλαγές ρόλων και έντονα αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, οδηγώντας τους ήρωες στο πεπρωμένο τους.

Υπόθεση έργου

Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο με λαθρέμπορους, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.

Συντελεστές:

Διασκευή & Σκηνοθεσία: Αμαλία Καβάλη-Γιάννης Σοφολόγης

Πρωτοτυπη Μουσική: Gary Salomon

Σκηνικά: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Κουστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Trailer: Σεμπάστιαν Φραγκόπουλος

Ερμηνεία: Αμαλία ΚαβάληΓιάννης Σοφολόγης

Μουσικός επί σκηνής: Gary Salomon

Από: 23/03/2018 Εως: 01/04/2018

Παρασκεύη, Σάββατο, Κυριακή στις 21.30

Πηγή: www.culturenow.gr