O Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Marca και Equipe τιμούν τον Ουντερζό με ίδιο πρωτοσέλιδο
Η ισπανική εφημερίδα "Marca" και η γαλλική "Equipe" τιμούν στα πρωτοσέλιδα τους στον Αλμπέρ Ουντερζό, ο οποίος έφυγε την Τρίτη (24/3) από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
Με αφορμή το θάνατο του Αλμπέρ Ουντερζό, αλλά και την ανακοίνωση της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω του κορονοϊού, η "Marca" όσο και η "L'Equipe" έχουν στο πρωτοσέλιδό τους τη δημιουργία του της 15 Φεβρουαρίου 1968, όταν ο Ουντερζό μαζί με Ρενέ Γκοσινί κυκλοφόρησαν το "O Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες".
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Στο πρωτοσέλιδό της η Liberation, απεικονίζει τον Οβελίξ να κουβαλάει τον κορονοϊό ως άλλο μενίρ και γράφει: "Οι χαμηλόμισθοι του φόβου" - Εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, σε απορριμματοφόρα και ντιλίβερι! Οι λιγότερο ευνοημένοι στέκονται πρώτοι όταν στενεύουν τα περιθώρια".
Ποιος ήταν ο Ουντερζό
Ο Αλμπέρ Ουντερζό πέθανε στον ύπνο του από καρδιακή προσβολή και ο θάνατός του δεν σχετίζεται με την πανδημία του κορονοϊού.
Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και «αισθανόταν πολύ κουρασμένος», είπαν συγγενείς τους.
Ο Ουντερζό είχε γεννηθεί το 1927. Με τον Ρενέ Γκοσινί, που είχε γεννηθεί το 1926, δημιούργησαν το κόμικ «Αστερίξ» με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές.
Ο Ουντερζό διάβαζε κόμικ από παιδί και είχε επηρεαστεί από τους ήρωες του Γουόλτ Ντίσνεϊ. Το όνειρό του να εργαστεί στο χώρο του κόμικ το υλοποίησε μεταπολεμικά, συνεργαζόμενος με εφημερίδες και περιοδικά.
Τότε γνωρίστηκε με τον Γκοσινί και από τη συνεργασία τους γεννήθηκε το 1959 ο «Αστερίξ». Ο ήρωας Γαλάτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις σελίδες του περιοδικού Pilote.
Το όνομά του το πήρε από τον «astérisque», τον «αστερίσκο». Η επιτυχία δεν ήρθε με την πρώτη... Σταδιακά όμως έγινε το κόμικ έγινε μπεστ σελερ.
Το 1977 πέθανε ο Γκοσινί σε ηλικία μόλις 51 χρονών και ο Ουντερζό συνέχισε μόνος του την προσπάθεια. Το τελευταίο άλμπουμ του Αστερίξ κυκλοφόρησε το 2009.
Από τους δυο ήρωες του κόμικ, τον Άστερίξ και τον Οβελίξ, ο Ουντερζό αγαπούσε περισσότερο τον Οβελίξ, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.