«Κεραμικής Μονοπάτια»

Ομαδική έκθεση από καταξιωμένους κεραμιστές στην γκαλερί Luminous Eye, στην Ακρόπολη.

 «Κεραμικής Μονοπάτια»

Tην ομαδική έκθεση “Κεραμικής Μονοπάτια / Ceramic Trails” διοργανώνει μια ομάδα καταξιωμένων και ανερχόμενων κεραμιστών στην γκαλερί Luminous Eye, στην Ακρόπολη.

Η έκθεση “Κεραμικής Μονοπάτια / Ceramic Trails” πραγματοποιείται με στόχο την προώθηση της σύγχρονης Ελληνικής κεραμικής και αποτελεί το πρώτο γεγονός δράσης της ομάδας, δημιουργώντας μια προοπτική παρουσίας σε σειρά εκδηλώσεων.

Έργα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών θα εκτεθούν δίπλα σε δουλειές νέων δημιουργών, εξερευνώντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι συμμετέχοντες επιλέγουν να διαχειριστούν τον πηλό, χαράσσοντας το δικό τους εικαστικό μονοπάτι.

Γλυπτά, επιτοίχια έργα και εγκαταστάσεις, θα εκτεθούν μαζί με χρηστικά και μη σκεύη. Στο πλαίσιο αυτό, τα αγγεία ξεπερνούν την χρηστική τους υπόσταση και λειτουργούν σαν βάση για εικαστική εξερεύνηση. Οι ιστορικές αναφορές τροφοδοτούν την δημιουργική διεργασία και αποτελούν πηγή έμπνευσης. Η ελευθερία που προσφέρει το υλικό σε συνδυασμό με τους ποικίλους τρόπους διαχείρισης του, δίνει την δυνατότητα στους κεραμίστες να εκφράσουν το όραμα τους.

Στην έκθεση, οι επισκέπτες θα δουν έργα από πορσελάνη, έργα διακοσμημένα με οξείδια μετάλλων, με υαλώματα φτιαγμένα από στάχτη ξύλου, έργα ψημένα με την τεχνική του raku. Αν και οι τεχνικές αυτές διαφέρουν, υπάρχει ένα κοινό στοιχείο, ο καλλιτέχνης αφήνεται στη διαδικασία, καθώς μπορεί να την επηρεάσει μόνο ως ένα βαθμό. Το τελικό αποτέλεσμα είναι συνδυασμός πρόθεσης και τύχης, συνθήκη που προσθέτει στην μαγεία της κεραμικής.

Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Αλεξίου Μαρία, Αναστασοπούλου Βανέσσα, Ανδριόπουλος Στάθης, Βαβάτσης Γιώργος, Βρελιανάκη Πολυάννα, Δουράκη – Σαρμπατλί Τζία, Ζαργκλής Στράτος, Κανελοπούλου Μαρία, Καρέκου Ζωγραφιά, Κοντονικολάκη Αθηνά, Κωνσταντινίδου Μαίρη, Λατούφη Κατερίνα, Μάρκες Ιζαμπέλ, Μποζονέλος Θοδωρής, Πανοπούλου Κάλια, Παπαδόπουλος Μένανδρος, Παπακωνσταντίνου-Λινού Μιμή, Παρπαρούση Δήμητρα, Πέτσα Πουτούρη Σοφία, Πολυχρονίδη Ξένια, Πολυζώη Γεωργία, Ποντίκης Γιώργος, Σκλαβενίτης Νίκος, Σταθοπούλου Ελένη, Σταύρου Μαριελίνα, Τιμασούκ Αρτέμης, Ξενάκη Μελίνα.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν την έκθεση υπό τον ξεχωριστό ήχο του Ιάσονα Καφετζή, του Μάρκου Χαϊδεμένου και του Πέτρου Κασσιμάτη που θα παίζουν ζωντανά, μουσική στον χώρo.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 11/7 Έως: 21/7

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, στις 20:30

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 - 23.00

Τοποθεσία:

Luminous Eye, Μητσαίων 2Α, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 21 1116 1206 | luminouseye.net