Λάσλο Μόχολι-Νάγκι - H τεχνολογία στην τέχνη
Ο Ούγγρος ζωγράφος και φωτογράφος υποστήριζε την ενσωμάτωση τεχνολογίας και βιομηχανίας στην τέχνη.
Ο Λάσλο Μόχολι-Νάγκι ήταν ο πρώτος μεσοπολεμικός καλλιτέχνης που εγκαινίασε τη χρήση επιστημονικού εξοπλισμού, τηλεσκοπίου, μικροσκοπίου και ακτινογραφίας στην δημιουργική τέχνη. Καθηγητής του Μπάουχαους, ύστερα από μια σύντομη σχετικά ζωή, και με συνεχείς μετακινήσεις και αναζητήσεις, άφησε πίσω ένα τεχνολογικό δόγμα στην τέχνη του 20ου αιώνα, που τον χαρακτήρισε και τον ξεχώρισε από όλους τους άλλους.
Είναι εξίσου χαρακτηριστικό και το ενδιαφέρον για την φωτογραφία που το καλλιέργησε εμπνεόμενος από τη γυναίκα του και συνεργάτιδά του Λουτσία. Το 1937 υπό το βάρος της ναζιστικής βαρβαρότητας στη Γερμανία, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στο Σικάγο ίδρυσε το νέο Μπαουχάους.
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Στο Νέο Όραμα, συνόψισε την πεποίθηση ότι η κάμερα θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν εντελώς νέο τρόπο θεώρησης του εξωτερικού κόσμου που αδυνατεί να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι. Πεθαίνοντας το 1946 από λευχαιμία, άφηνε πίσω του ένα έργο που θα συνομιλούσε με τις επόμενες δεκαετίες καλλιτεχνικής πρωτοπορίας στον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα.