Συνταγή για υγιεινές μπάρες δημητριακών

Μπορεί να τις έχουμε συνδέσει με την υγιεινή διατροφή, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι όλες οι μπάρες δημητριακών υγιεινές. Ειδικά του εμπορίου...

Συνταγή για υγιεινές μπάρες δημητριακών

Η συνταγή που ακολουθεί, για υγιεινές για την καρδιά μπάρες δημητριακών, προέρχεται από την οργάνωση Heart Research UK.

Τρεις λόγοι για τους οποίους είναι υγιεινές για την καρδιά:

  • Η βρώμη και οι χουρμάδες είναι εξαιρετικές πηγές υδατανθράκων και φυτικών ινών, οι οποίες δεν σας δίνουν μόνο ενέργεια, αλλά μειώνουν και την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης.
  • Ο κολοκυθόσπορος είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Αυτά βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της LDL (κακής χοληστερόλης), συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας.
  • Τα αμύγδαλα και το βούτυρο από ξηρούς καρπούς είναι από τη φύση τους φτωχά σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Σας παρέχουν ενέργεια, σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνουν τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης και βοηθούν να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης σας.

Οι συγκεκριμένες μπάρες δημητριακών είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και φτωχές σε κορεσμένα λιπαρά. Είναι ένα εξαιρετικό σνακ που θα σας δώσει τα «καύσιμα» που χρειάζεστε για να ασκηθείτε ή για να βγάλετε τη μέρα σας.

Εκτέλεση

Για 12 μερίδες

Θα χρειαστείτε:

135 γραμμάρια βρώμη

100 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα

40 γρ. κολοκυθόσπορο

65 γρ. βούτυρο ξηρών καρπών – φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου

80 γρ. μέλι

200 γρ. χουρμάδες

Οδηγίες

Βάλτε τους χουρμάδες στο μούλτι με 100 ml νερό και χτυπήστε τους μέχρι να γίνουν σε υφή σαν ζύμη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες. Ανακατέψτε.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το μέλι και το βούτυρο ξηρών καρπών μέχρι να αραιώσουν και να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα πάνω στο μείγμα της βρώμης και ανακατέψτε.

Μόλις αναμειχθούν όλα τα υλικά, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί (20×20 cm) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σκορπίστε από πάνω τους κολοκυθόσπορους και πιέστε καλά μέχρι να γίνει επίπεδη η επιφάνεια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο ψυγείο για 45 λεπτά – 1 ώρα.

Μόλις είναι έτοιμο για κατανάλωση, κόψτε σε 12 ομοιόμορφες μπάρες και απολαύστε.

Πηγή: iatropedia.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110