Βούτυρο αμυγδάλου για καλό μεταβολισμό
Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αλείμματος μετά το φυστικοβούτυρο.
Οι ξηροί καρποί περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Ε και Β6, φολικό οξύ, νιασίνη, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και κάλιο. Ωστόσο το αμύγδαλο αποτελεί μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Β7 ή αλλιώς βιοτίνη.
Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσει το σώμα σας να επεξεργαστεί το λίπος, τη ζάχαρη και την πρωτεΐνη που τρώτε. Βοηθά επίσης να διατηρήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό και το δέρμα σας υγιές.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Επιπλέον, το βούτυρο αμυγδάλου αποτελεί μια καλή πηγή μαγνησίου. Έχει θετική επίδραση στα νεύρα, τους μύες, τα οστά, το σάκχαρο του αίματος, την αρτηριακή πίεση, ακόμη και στο γενετικό υλικό ή το DNA σας.
Διαβάστε με προσοχή τα συστατικά διότι μπορεί να έχουν προσθέσει αλάτι, ζάχαρη, συντηρητικά και ανθυγιεινά λίπη που θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.
Ασλανίδη Αναστασία
NutritionCoach–Κλινική Διατροφολόγος