Ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης;

Ποια από τις δυο επιλογές είναι η πιο υγιεινή;

Ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης;
Photo credits: Unsplash

Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο προέρχεται από το καλαμπόκι, επεξεργάζεται από τον οργανισμό σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και η «επιτραπέζια» ή «κανονική» ζάχαρη, η οποία παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει ακριβώς τις ίδιες συνέπειες με την κατανάλωση της λευκής ζάχαρης.

Η καλύτερη σύσταση είναι είναι να έχετε μέτρο σε όποιο είδος κι αν επιλέξετε. Υψηλές ποσότητες προστιθέμενης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και προβλήματα όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach