Ζάχαρη ή σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης;
Ποια από τις δυο επιλογές είναι η πιο υγιεινή;

Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο προέρχεται από το καλαμπόκι, επεξεργάζεται από τον οργανισμό σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως και η «επιτραπέζια» ή «κανονική» ζάχαρη, η οποία παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχει ακριβώς τις ίδιες συνέπειες με την κατανάλωση της λευκής ζάχαρης.
Διαβάστε Επίσης
Ολυμπιακός: Ξέρει από ντέρμπι ο Πάλμα
Η καλύτερη σύσταση είναι είναι να έχετε μέτρο σε όποιο είδος κι αν επιλέξετε. Υψηλές ποσότητες προστιθέμενης ζάχαρης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και προβλήματα όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.
Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach