Τι πρέπει να προσέχουμε στη χρήση κλιματιστικού
Με «φρέσκο» και όχι ανακυκλούμενο αέρα πρέπει να λειτουργούν, κατά το δυνατόν, τα κλιματιστικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου., στο πλαίσιο των συμβουλών του για τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.
Με «φρέσκο» και όχι ανακυκλούμενο αέρα πρέπει να λειτουργούν, κατά το δυνατόν, τα κλιματιστικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Αυτό τόνισε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε απόψε την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.
Αναφερόμενος στα κλιματιστικά τόνισε πως τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού «όταν πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσουν ο αέρας θα πρέπει να διοχετεύεται μέσα στο χώρο να είναι κατά το δυνατό φρέσκος αέρας και να μην γίνεται ανακύκλωση του».
Ολυμπιακός: Ψάχνοντας το εύκολο γκολ...
Αναφερόμενος στα οικιακά κλιματιστικά είπε να μην τα χρησιμοποιούμε αν αυτό δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. «Αν πρέπει απαραίτητα να τα χρησιμοποιήσουμε, να γίνεται χρήση έχοντας ανοιχτό κάποιο παράθυρο ώστε να ανανεώνεται ο αέρας στο χώρο».
Ο καθαρισμός τους όπως τόνισε θα πρέπει να γίνεται περισσότερο από μια φορά το χρόνο και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας. «Τα κλιματιστικά που έχουμε στο σπίτι μας δεν είναι επικίνδυνα, ιδίως αν δεν είχαμε κρούσμα κορονοϊού στο περιβάλλον» επισήμανε.
Μιλώντας για τον συγχρωτισμό στις παραλίες, εξήγησε ότι «όσος περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μία παραλία τόσο περισσότερο αυξάνονται ο κίνδυνος, γι' αυτό θα πρέπει ακόμα και στην παραλία και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους να τηρούνται τα 2 μέτρα απόσταση μεταξύ μας».