«Ο Ίλον Μασκ εργαζόταν παράνομα για κάποιο διάστημα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘90»

Χωρίς να έχει κάνει εγγραφή σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα για να μπορεί να λάβει άδεια εργασίας τη δεκαετία του '90 στις ΗΠΑ ο Ίλον Μασκ.

«Ο Ίλον Μασκ εργαζόταν παράνομα για κάποιο διάστημα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ‘90»

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας Washington Post (WP), ο γεννημένος στη Νότια Αφρική μεγιστάνας Ίλον Μασκ για μια σύντομη περίοδο τη δεκαετία του 1990 εργαζόταν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έστηνε μια νεοφυή επιχείρηση.

Η WP αναφέρει ότι ο Μασκ έφτασε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια το 1995 για σπουδές στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όμως ποτέ δεν ολοκλήρωσε την εγγραφή του στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του εκεί. Αντίθετα, ίδρυσε την εταιρεία λογισμικού Zip2, την οποία πούλησε το 1999 για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδικοί στο μεταναστευτικό δίκαιο που μίλησαν στην Post διαβεβαιώνουν ότι ο Μασκ θα έπρεπε να είχε εγγραφεί σε κάποιο πλήρες πρόγραμμα σπουδών προκειμένου να αποκτήσει μια έγκυρη άδεια εργασίας ως φοιτητής.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια, ούτε ο δικηγόρος του, Άλεξ Σπίρο.

Η μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο ιδιοκτήτης πολυάριθμων τεχνολογικών κολοσσών παγκοσμίως ανάγεται σε ένα ηχητικό απόσπασμα (podcast) του 2020, όπου ο ίδιος σχολιάζει ότι «ήμουν νόμιμα εκεί για να φοιτήσω. Μου επέτρεψαν να εργαστώ, ώστε να μπορώ να υποστηρίξω οτιδήποτε».

Δύο πρώην συνάδελφοι του μεγιστάνα θυμούνται ότι ο Μασκ έλαβε την άδεια εργασίας του στις ΗΠΑ περίπου το 1997, σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα της WP.

Όψιμος οπαδός του Τραμπ

Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει στο δημοσίευμά της την αντίφαση μεταξύ του παρελθόντος του Νοτιοαφρικάνου μεγιστάνα με τις αντιμεταναστευτικές απόψεις του Τραμπ, τις οποίες υποστηρίζει ένθερμα το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι παλαιότερα είχε εκφραστεί υπέρ των μεταναστών, θεωρώντας και τον εαυτό του έναν εξ αυτών.

Επανειλημμένα, ιδιαίτερα μέσα από τη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο Μασκ έχει κατηγορήσει την αντιπρόεδρο Χάρις και γενικότερα τους Δημοκρατικούς ότι «εισάγουν ψηφοφόρους» μέσω της παράνομης και προσωρινής προστατευόμενης μετανάστευσης.

Πρόσφατα, το Bloomberg News έκανε μια ανάλυση περισσότερων από 53.000 αναρτήσεων από τον λογαριασμό του Μασκ στο Χ, διαπιστώνοντας ότι τα σχόλια του μεγιστάνα έχουν γίνει πολύ περισσότερο πολιτικά αυτή τη χρονιά. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το 2024 ο Μασκ δημοσίευσε περισσότερες από 1.300 αναρτήσεις για θέματα μετανάστευσης και εξαπάτησης των ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας περίπου 10 δισεκατομμύρια προβολές».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Μασκ, ο οποίος πλήρωσε 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Twitter το 2022, που το μετονόμασε σε X, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας επιρροής του δικτύου και φέρεται να έχει δώσει εντολή στους μηχανικούς του ιστοτόπου να προωθούν τα σχόλια του στις ροές των χρηστών, καθιστώντας τις αναρτήσεις του τις πιο πολυδιαβασμένες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ertnews.gr