Θεσσαλονίκη: Πτώση 40χρονου με αλεξίπτωτο πλαγιάς στα Βασιλικά

Ο 40χρονος έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Θεσσαλονίκη: Πτώση 40χρονου με αλεξίπτωτο πλαγιάς στα Βασιλικά

Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όταν νωρίς το απόγευμα άνδρας που έκανε πτήση με παρά πέντε έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε πλαγιά.

Στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή της Θέρμης, έξω από τα Βασιλικά εντοπίστηκε η σορός του άτυχου άνδρα. Ο 40χρονος, πατέρας δύο παιδιών έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δίπλωσε το αλεξίπτωτο του, έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο έδαφος, ενώ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε μια πλαγιά.

Φίλοι του 40χρονου, καθώς είχαν πάει όλοι μαζί για «παρά πέντε» κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ ήταν συντετριμμένοι από την άσχημη εξέλιξη.

«Ήρθαμε εδώ και ήταν πεσμένος στα βράχια, προσπαθήσαμε να τον βρούμε και να τον ανασύρουμε. Μόλις τον βρήκαμε, πήγε το ΕΚΑΒ κατευθείαν για να δούνε αν είναι ζωντανός. Δυστυχώς δεν ήταν καλά τα πράγματα. Οι φίλοι του μας είπαν ότι πετούσαν μαζί , δεν κατάλαβαν πως έπεσε», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το περιστατικό αναφέρει: «Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάσυρση από δύσβατο σημείο, αιωροπτεριστή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024».

Πηγή: ertnews.gr