Ιράν: Επιτίθεται με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ (vid)

Τη δική του απάντηση στο Ισραήλ για την εισβολή στον Λίβανο δίνει το Ιράν.

Ιράν: Επιτίθεται με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ (vid)

Τη δική του απάντηση στο Ισραήλ για την εισβολή στον Λίβανο δίνει το Ιράν, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), το βράδυ της Τρίτης, πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, με τις σειρήνες να ηχούν σε όλη τη χώρα.

Αυτή τη στιγμή ακούγονται εκρήξεις πάνω από την Ιερουσαλήμ, χωρίς να είναι ακόμη σαφές από πού προέρχονται. Σε λειτουργία έχει τεθεί το σύστημα αεράμυνας της χώρας το οποίο προχωρά σε αναχαίτιση πυραύλων. Εκρήξεις ακούγονται, δε, και στο Τελ Αλίβ.

Οι IDF προτρέπουν τους Ισραηλινούς να «παραμείνουν σε εγρήγορση και να ακολουθήσουν με ακρίβεια τις οδηγίες της διοίκησης του εσωτερικού μετώπου».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ιράν έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 100 πυραύλους στο Ισραήλ στο πρώτο κύμα επίθεσης, ενώ ακολούθησε και δεύτερο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους πυραύλους να ξεπερνούν τους 200. Δεν είναι σαφές εάν κάποιοι από αυτούς πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές ή αναχαιτίζονται στον ουρανό, καθώς πρόκειται για ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν σε δήλωσή τους ότι το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ ως απάντηση στις πρόσφατες ισραηλινές δολοφονίες αρκετών ηγετών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα. Είπαν, δε, ότι θα εξαπέλυαν περισσότερες επιθέσεις εάν δεχόταν επίθεση στο Ιράν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είχαν νωρίτερα έκτακτη σύσκεψη με αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας «για να συζητήσουν τα σχέδια του Ιράν για επικείμενη επίθεση βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Εξέτασαν τα σχέδια των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από τις επιθέσεις και να προστατεύσει τους Αμερικανούς στην περιοχή.

Πηγή: news247.gr