Χειμμάρα: Νέος δήμαρχος ο Βαγγέλης Τάβος - Οι πρώτες δεσμεύσεις του

Ο Βαγγέλης Τάβος ορκίστηκε τη Δευτέρα (30/9) και αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Χειμάρρας.

Χειμμάρα: Νέος δήμαρχος ο Βαγγέλης Τάβος - Οι πρώτες δεσμεύσεις του

Ο Τάβος μάλιστα απευθύνθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες υποσχόμενος να εργαστεί για το καλό της περιοχής.

Η ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Αγαπητοί κάτοικοι της Χιμάρας,

Έχω το προνόμιο να ξεκινήσω επίσημα το έργο μου ως Δήμαρχος Χειμάρρας σήμερα.

Νιώθω μεγάλη τιμή που θα υπηρετήσω τη Χειμάρρα και όλους τους κατοίκους σε κάθε μονάδα, αγροτική περιοχή που υπάγεται στη διοίκηση αυτού του δήμου.

Ο δήμαρχος είναι γνωστός διαφορετικά και ως πρώτος δημότης, αλλά σας υπόσχομαι ότι δεν θα είμαι ο πρώτος δημότης, αλλά ο πρώτος υπηρέτης της Χιμάρας, καθώς θα ηγούμαι υπηρετώντας. Θα εργαστώ με όλες μου τις ικανότητες και δυνάμεις, προς όφελος κάθε κατοίκου, για τη βελτίωση της κοινοτικής ζωής και τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη της Χειμάρρας.

Πιστεύω ότι οι συνθήκες της ζωής και η πρόνοια του χρόνου μας τοποθετούν σε μια κοινωνική θέση για έναν συγκεκριμένο λόγο. Αυτός ο λόγος είναι η αποστολή και η ευθύνη να υπηρετήσουμε, να εκτελέσουμε το λειτουργικό έργο με την υψηλότερη ανθρώπινη ακεραιότητα, να μεταμορφώσουμε την κοινότητα και να αφήσουμε σημάδι στη ζωή των απλών ανθρώπων και των οικογενειών.

Θα ηγούμαι εξυπηρετώντας κάθε κάτοικο, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής θέσης ή ανήκει στην περιοχή και την επαρχία. Αυτός ο δήμος δεν θα έχει κομματικό χρώμα γιατί η Χειμάρρα είναι μία και αδιαίρετη.

Ο δήμος Χειμάρρας δεν θα είναι προνομιακός αλλά ολοκληρωμένος, δεν θα είναι ένα γραφειοκρατικό κτίριο αλλά ένα κοινοτικό κέντρο με καρδιά και μυαλό, που φροντίζει βαθιά για τις ζωτικές ανάγκες των κατοίκων και που καταρτίζει αναπτυξιακά σχέδια που θα εδραιώσουν τη Χιμάρα του μέλλοντος. , όπως της αξίζει, η καρτ ποστάλ του νότου και της ριβιέρας της χώρας, ο πιο φιλόξενος, ελκυστικός και υπέροχος προορισμός για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Μα πάνω απ' όλα, μια κατοικήσιμη περιοχή για τους ντόπιους, με πρότυπα και ανάπτυξη, με λειτουργικές υπηρεσίες και καλύτερη οικονομία, όχι μόνο για τη Χειμάρρα συνολικά αλλά και για την οικογένεια. Ώστε κάθε κάτοικος, κάθε οικογένεια, κάθε κοινότητα να ζει καλύτερα, να έχει μια πιο αξιοπρεπή ζωή και ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Ο δήμος Χειμάρρας θα είναι ο δήμος σας. Οι πόρτες του δήμου και η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτές για τους απλούς κατοίκους, για τις ανησυχίες και τις ανάγκες της κοινότητας. Θα είναι ανοιχτή σε ιδέες και δέσμευση από κάθε άτομο ή φορέα που θέλει να συμβάλει στο καλό της Χιμάρας.

Το χρονικό της εκλογής

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και «εκλεκτός» του Έντι Ράμα αναδείχθηκε νέος δήμαρχος της Χειμάρρας, στις εκλογές του Αυγούστου συγκεντρώνοντας το 58,62% των ψήφων, με τον Πέτρο Γκικουρία να ακολουθεί με 41,38%.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Τάβος έλαβε 5.022 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας 3.545, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από καταγγελίες για παρατυπίες.

Πηγή: cnn.gr