Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Οι έξι υποψήφιοι ανοίγουν τα χαρτιά τους

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Τα χαρτιά τους ανοίγουν σήμερα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη ουσιαστικά «αντιπαραράθεση επιχειρημάτων» ενόψει του πρώτου γύρου των εσωτερικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι έξι, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για το πώς το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας, μπροστά στο κομματικό κοινό και να μετρήσουν «αντιδράσεις».

Στο τραπέζι επίσης, αναμένεται να πέσει και το αν και πότε θα γίνει η ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων.

Δημοσκοπήσεις

H συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο δημοσκoπήσεων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για προβάδισμα στην κούρσα έχουν ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίσουν αν υπάρξει δεύτερος γύρος στην πρόθεση ψήφου ο Ανδρουλάκης επικρατεί (μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) με 47% έναντι 41% αν έχει απέναντί του τον Χάρη Δούκα.

Μάχη στήθος με στήθος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δίνουν Χάρης Δούκας και Νίκος Ανδρουλάκης σύμφωνα με δημοσκόπηση της DATA Consultants που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς το ποσοστό που συγκεντρώνουν στο δεύτερο γύρο είναι το ίδιο και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πηγή: cnn.gr