Ιστιοφόρo Bayesian - Καρέ-καρέ το χρονικό της τραγωδίας στη Σικελία

Καρέ-καρέ η ανατροπή του πολυτελούς σκάφους και η τύχη των επιβατών του

Ιστιοφόρo Bayesian - Καρέ-καρέ το  χρονικό της τραγωδίας στη Σικελία

Το ιστιοφόρο Bayesian μήκους 55 μέτρων είναι ένα υπερπολυτελές σκαρί από αλουμίνιο που προσφέρεται για ενοικίαση εκπληρώνοντας το όνειρο όσων αναζητούν θαλάσσιες περιηγήσεις στη νησιωτική επικράτεια της Σικελίας.

Bayesian Yacht

Το ατυχές επεισόδιο που συνέβη τα χαράματα της Δευτέρας, 19 Αυγούστου, έλαβε χώρα έξω από το ψαροχώρι Πορτιτσέλο. Τραγικός απολογισμός, καθώς έχουμε ήδη ένα νεκρό και έξι αγνοούμενους από τους 22 επιβαίνοντες (12 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος). Ανάμεσα στους αγνοούμενους και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς.

Who is Mike Lynch, the British tech entrepreneur missing after yacht sank?  | Fox Business

Το Bayesian, αγκυροβολημένο αρόδο έξω από το ψαροχώρι του Πορτιτσέλο, χτυπήθηκε από μια ξαφνική και ισχυρότατη καταιγίδα που προκάλεσε θαλάσσιους σίφωνες με στήλες αέρα και νέφους πάνω από το νερό. Το 72 μέτρων αλουμινένιο κατάρτι του έσπασε στα δύο και το σκάφος καταποντίστηκε. Μια κόκκινη λάμψη μετά το τέλος της καταιγίδας κινητοποίησε το πλήρωμα παρακείμενου σκάφους, που όταν έφτασαν κοντά είδαν την σωσίβια λέμβο να επιπλέει με τους διασωθέντες.

Sicily Bayesian yacht sinking - how tragedy unfolded - BBC News

Η βρετανίδα Σαρλότ Γκολούνσκι που επέβαινε στο μοιραίο σκάφος ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες και επισήμανε πως το χρωστά στο γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και η κόρη της αλλά και ο φίλος της βρίσκονταν στο κατάστρωμα τη στιγμή που ξέσπασε η καταιγίδα. Προτού καλά-καλά το καταλάβουν βρέθηκαν στη θάλασσα κι εκείνη κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει την ενός έτους κόρη της από τον πνιγμό.

Brit mum on doomed £14m superyacht Bayesian saved baby from drowning by  'holding her up above her head in raging seas' | The Sun

«Την κρατούσα στον αφρό με όλες μου τις δυνάμεις. Ήταν ακόμα σκοτάδι και φώναζα για βοήθεια αλλά το μόνο που άκουγα ήταν ο αχός των κυμάτων και οι κραυγές των άλλων επιβατών».