Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Το πρωί ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 104 άνθρωποι.

Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Ξεκίνησε τυπικά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων η δίκη των 21 κατηγορούμενων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισαν 14 εκ των κατηγορούμενων αφού επτά επέλεξαν -όπως έχουν δικαίωμα- να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους. Ανάμεσα τους ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Χαράλαμπος Συρογιάννης, η πρώην ΠεριφερειάρχηςΡένα Δούρου, ο τότε Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο τότε αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βάιος Θαυμάσιας και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος που έχει πρωτόδικα καταδικαστεί ως ο άνθρωπος που ξεκίνησε τη φωτιά.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, υποβλήθηκαν δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο κλήθηκε να προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου υπεράσπισης για τον τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αθώωσε 15 από τους 21 κατηγορούμενους. Έξι κρίθηκαν ένοχοι με ποινές φυλάκισης από 3 έτη έως 111 χρόνια. Σε αρκετούς αναγνωρίστηκαν και ελαφρυντικά, ενώ οι ποινές μετατράπηκαν σε χρηματικές, εξαγοράσιμες κατά 10 ευρώ την ημέρα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Πηγή: news247.gr