Ανακοίνωσε την παραίτηση του ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει το πρωί της Δευτέρας (08/07) την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μετά τα αποτελέσματα των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών που ανέδειξαν πρώτο κόμμα το Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

Ανακοίνωσε την παραίτηση του ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ

Οι κατακλυσμιαίας κλίμακας εξελίξεις που έφερε το άνοιγμα της κάλπης του 2ου γύρου των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία είναι ορατές από σήμερα κιόλας...

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει το πρωί της Δευτέρας (08/07) την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι θα εκτελεί τα καθήκοντά του για όσο χρόνο χρειασθεί.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία που φέρνει στην πρώτη θέση την αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο.

«Το πολιτικό μου στρατόπεδο δεν έχει πλειοψηφία απόψε» είπε και πρόσθεσε πως «αύριο το πρωί θα υποβάλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν».

Παράλληλα, τόνισε πως μια νέα εποχή αρχίζει απόψε με το κοινοβούλιο πιο δυνατό από ποτέ.

Nωρίτερα την παραίτηση του πρωθυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει ο νικητής - σύμφωνα με τα exit poll - Ζαν Λικ Μελανσόν το κόμμα του οποίου εμφανίζεται πρώτο μετά το κλείσιμο της κάλπης.