Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της φονικής συμπλοκής

Ο βαρυποινίτης κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ομολόγησε την ανθρωποκτονία και τον σοβαρό τραυματισμό των συγκρατούμενών του.

Φυλακές Κορυδαλλού: Ομολόγησε ο δράστης της φονικής συμπλοκής

Στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) στην Δ’ πτέρυγα των φυλακών του Κορυδαλλού, έφτασαν οι Αρχές.

Από την έρευνα προέκυψε πως αυτός που σκότωσε τον 35χρονο και τραυμάτισε τον 46χρονο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, είναι ο ισοβίτης Αλβανός Χ. Τζ..

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε από βίντεο που υπήρχαν στον χώρο και ομολόγησε την πράξη του.

Όπως υποστήριξε στις Αρχές, σκότωσε τον ομοεθνή συγκρατούμενό του, Αλφόνς Ντότσι, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, το οποίο έχει εντοπιστεί, όταν διαπληκτίστηκαν λόγω της έντονης ζέστης.

Δράστης και θύμα είχαν παρελθόν

Ο δράστης και το θύμα γνωρίζονταν από το παρελθόν, καθώς στις 9 Μαΐου 2018, μαζί με δύο ακόμη κατηγορουμένους, είχαν αποδράσει κατά την μεταγωγή τους στην Κρήτη.

Την ώρα που το βανάκι της αστυνομίας μπήκε στο πλοίο, κατάφεραν να βγάλουν τις χειροπέδες τους και την ώρα που ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα για να κατέβουν, ώστε να συνοδευτούν σε ειδικό χώρο μέσα στο καράβι, τον απώθησαν και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργότερα, συνελήφθησαν δύο κρατούμενοι. Αυτοί που διέφευγαν ήταν ο Χ. Τζ., ο οποίος το 2011 εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος ενός 35χρονου ομοεθνή του και του μόλις 23 μηνών γιου του στην Καλαμάτα.

Δύο μέρες αργότερα ο Χ. Τζ. και ο Αλφόνς Ντότσι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ποιος είναι ο 35χρονος που μαχαίρωσε ο Χ. Τζ.

Ο Αλφόνς Ντότσι θεωρείτο άτομο υψηλού κινδύνου. Κατηγορούνταν για δύο ανθρωποκτονίες και μία απόδραση το 2018. Ειδικότερα, είχε δολοφονήσει έναν Έλληνα επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας στην Ελευσίνα, καθώς και μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο τραυματίας, 46 ετών, είναι από το Κόσοβο και έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του.

Το χρονικό της συμπλοκής

Η άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) στις φυλακές του Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στη Δ’ Πτέρυγα μεταξύ Αλβανών κρατουμένων, αφήνοντας πίσω της έναν τραυματία και έναν νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είπαν στους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους, με ορισμένους να συμφωνούν κι άλλοι να διαφωνούν, καθώς είχε έντονη ζέστη.

Τότε ξέσπασε τσακωμός, με τους κρατούμενους να πιάνονται στα χέρια, ενώ στη συνέχεια έβγαλαν αυτοσχέδια μαχαίρια.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: in.gr