Κίνα: Καταρράκτης από... Temu! (vid)

Σάλος στην Κίνα όταν ορειβάτης ανακάλυψε σωλήνα στον πιο διάσημο καταρράκτη της χώρας

Κίνα: Καταρράκτης από... Temu! (vid)

Με θύελλα αρνητικής δημοσιότητας είναι αντιμέτωποι οι υπεύθυνοι ενός εκ των πιο διάσημων γεωπάρκων της Κίνας, μετά την αποκάλυψη ότι έχουν τοποθετήσει σωλήνα σε καταρράκτη, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Η αποκάλυψη έγινε τυχαία από ορειβάτη που πραγματοποιούσε εκδρομή στο γεωπάρκο της Yuntai. Στο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας χοντρός σωλήνας που βγάζει νερό να ενισχύει τη ροή του καταρράκτη.

«Ήθελα να δείχνω στα καλύτερά μου»

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αναγκάστηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο. «Έκανα μια μικρή ενίσχυση κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου για να δείχνω στα καλύτερά μου, όταν συναντήσω τους φίλους μου», επεσήμαναν σε ανακοίνωση που γράφτηκε από την πλευρά του καταρράκτη.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι το νερό προέρχεται από την πηγή του καταρράκτη κι ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανησυχία για μόλυνση του νερού.

Το γεωπάρκο της Yuntai είναι στον κατάλογο μνημείων φυσικής κληρονομιάς της UNESCO και υποτίθεται ότι διαθέτει τον πιο ψηλό καταρράκτη σε όλη τη χώρα. Η διάκριση αυτή αμφισβητείται μπροστά στις τελευταίες αποκαλύψεις.