Εξάρχεια - Μετρό: Πορεία διαμαρτυρίας μετά την αιφνιδιαστική επέκταση του εργοταξίου (pic)

«Πλατεία Στρέφη Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο» ανάμεσα στα συνθήματα των κατοίκων

Εξάρχεια - Μετρό: Πορεία διαμαρτυρίας μετά την αιφνιδιαστική επέκταση του εργοταξίου (pic)

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους των Εξαρχείων, μετά την αιφνιδιαστική επέκταση του εργοταξίου για το μετρό στην πλατεία, που έφερε τις λαμαρίνες σε απόσταση αναπνοής από τις εισόδους των πολυκατοικιών και των καταστημάτων, συμπεριλαμβάνοντας μέσα στα νέα της όρια κι όσα δέντρα είχαν απομείνει από την πρώτη φάση των εργασιών.

Στην κεφαλή της πορείας το πανό της συνέλευσης «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» με το σύνθημα «Μίζες, μπίζνες και τρομοκρατία - κάτω τα χέρια από την πλατεία», ενώ σε ανάλογο ύφος και τα συνθήματα των κατοίκων: «Πλατεία Στρέφη Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια δεν μπαίνουν σε μουσείο». Η πορεία κατέληξε πίσω από την πλατεία, με κόσμο να παραμένει συγκεντρωμένος στο σημείο, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί οι κάτοικοι είδαν μπροστά τους γερανό της αστυνομίας να απομακρύνει απροειδοποίητα αυτοκίνητα από την πλατεία Εξαρχείων και αιφνιδιαστικές εργασίες επέκτασης της περίφραξης, πάντα παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Άμεσα, έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση και υπήρξαν και δύο προσαγωγές. Ο ένας από τους προσαχθέντες, μάλιστα, ήταν γονέας μικρού παιδιού που πηγαίνει στον γειτονικό παιδικό σταθμό. «Το παιδί μου είναι εδώ πάνω. Μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν θα γίνει σεισμός για το επόμενο διάστημα;» έλεγε στους αστυνομικούς, που απαθείς άκουγαν την αγωνία του για το ότι πλέον δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για να συγκεντρωθούν τα παιδάκια σε έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Πηγή: avgi.gr