ΕΚΠΑ: Δέκα συλλήψεις για την κατάληψη
Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες. Η αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις.
Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της Πρυτανεία του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη (30/3). Κατά την επιχείρηση έγιναν δέκα προσαγωγές από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.
Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, δεν υπήρξαν καταστροφές στο κτίριο. Οι συλληφθέντες βρίσκονται στην Κρατική Ασφάλεια. Έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί φοιτητές και μέλη απο συλλογικότητες σε ένδειξη συμπαράστασης.
Ολυμπιακός: Ψάχνοντας το εύκολο γκολ...
Αυτή την ώρα παραμένουν έξω από την πρυτανεία αστυνομικές δυνάμεις. Επικρατεί ηρεμία. Η κατάληψη είχε γίνει πριν από 18 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη με την διοίκηση του πανεπιστημίου να ζητά την «άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα».
Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ: «Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.
Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.
Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.
Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».
Πηγή: ertnews.gr