Δηλαδή μόνο με εθνική τραγωδία γλιτώνουμε την αθλητική (τουλάχιστον...) τοξικότητα;

Υπό το βάρος του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα χρονικά της χώρας πέρασε (σε πρώτη φάση) δίχως… χαρτοπόλεμο η υπόθεση της Eφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα στο Περιστέρι.

Δηλαδή μόνο με εθνική τραγωδία γλιτώνουμε την αθλητική (τουλάχιστον...) τοξικότητα;

Τα όσα πρωτοφανή ζούμε ως χώρα, αφότου μάθαμε για το (νέο) δυστύχημα στα αιματοβαμμένα Τέμπη, εκεί λίγο πριν την αλλαγή του μήνα, προφανώς επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας.

Δεν είναι μόνο η ενδόμυχη συνειδητοποίηση (ή υπενθύμιση, καλύτερα...) ότι εν πολλοίς από …τύχη ζούμε σε ένα κράτος που – διαχρονικά (κι ανεξαρτήτως του ποιος έχει τα ηνία της εξουσίας) - σπανίως πράττει το βασικό του καθήκον, να φροντίζει, δηλαδή, για την ασφάλεια κι ευημερία των πολιτών (που σκληρά φορολογεί), αφού ο καθένας από εμάς θα μπορούσε, εν δυνάμει, να είναι στην θέση των νεκρών και των τραυματιών…

Είναι ότι σαν να έπεσε μια σκιά πάνω απ’ όλους μας, η οποία μας υπενθύμισε ποια είναι τα σημαντικά σ' αυτήν μας τη ζήση...

Αίφνης – κι απολύτως φυσιολογικά κι αναμενόμενα- εξαφανίστηκαν από την επικαιρότητα μας ο… Πολάκης κι οι (επικείμενες) εκλογές.

Στο αθλητικό σκέλος ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός που ξεσήκωσε το δράμα στα Τέμπη άφησε σε δεύτερο (και τρίτο…) πλάνο την απόφαση της Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα στο Περιστέρι (Ατρόμητος - ΑΕΚ) με το περίφημο, πια, ύψος των δοκαριών.

Η απόφαση να ξαναγίνει το ματς πέρασε στο …ντούκου, αφού (πλην γραφικών εξαιρέσεων) έγινε σεβαστό το τριήμερο πένθος που επιβλήθηκε στη χώρα.

H AEK, το είπε στην ανακοίνωση της ότι για τον λόγο αυτό δεν αντέδρασε περαιτέρω μένοντας στο ...λακωνικό «Ντροπή».

Οι αντιδράσεις των υπολοίπων με έννομο συμφέρον ήταν επίσης - ευτυχώς - ...εσωτερικής καύσης (και κατανάλωσης).

Yπό «κανονικές συνθήκες» δεν ...πληρώνει ότι η απόφαση θα είχε πυροδοτήσει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, αλλά και τον... επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου στο «Καραϊσκάκη», μεταξύ Ολυμπιακού - ΑΕΚ που (όπως και το Λαμία - ΠAOK) ανεβλήθη....

Ίσως όταν παρέλθει το πένθος τα …ακονισμένα μαχαίρια να βγουν από τα θηκάρια τους και ν’ αρχίσει ο… χαρτοπόλεμος.

Όχι... κομφετί, αλλά ανακοινώσεων.

Ως τότε περισυλλογή για τις αθώες χαμένες ψυχές, αλλά γιατί πρέπει το δίλημμα να είναι... εκατόμβες ή τοξικότητα;