Συνελήφθη ο «Εσκομπάρ», ο αστυνομικός που τον φώναζαν «Χριστό».
Ως εγκέφαλος συμμορίας που διακινούσε κοκαΐνη στα νότια προάστια συνελήφθη αστυνομικός της ασφάλειας Ν/Α Αττικής, ο γνωστός και «Εσκομπάρ» της ΕΛ.ΑΣ
Πάμπλο Εσκομπάρ, Χριστός ή Κρις. Αυτά είναι τα τρία ψευδώνυμα που είχε επιλέξει ο 33χρονος αστυνομικός της ασφάλειας Ν/Α Αττικής στις συναλλαγές του με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη στα νότια προάστια της Αττικής.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, κατηγορείται μάλιστα ότι ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Ήταν ο άνθρωπος που έβρισκε την κοκαΐνη και με αυτήν προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία στη συνέχεια την πουλούσαν σε χρήστες. Ο αστυνομικός συναντιόταν με τους συνεργάτες του πάντα σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ, κοντά στο σπίτι του στο Ελληνικό, θέλοντας έτσι να αποφεύγει «συναντήσεις» με συναδέλφους του που περιπολούσαν.
Μπαρτζώκας: «Αυτό σημαίνει έδρα, ήταν διαφορετικά τα κριτήρια»
Ήταν σίγουρος ότι αν κάτι πήγαινε «στραβά» και ερχόταν πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους αστυνομικούς θα απέφευγε τον έλεγχο καθώς ήταν γνωστός στην περιοχή λόγω της υπηρεσίας του στην ασφάλεια της Ν/Α Αττικής. Το Εσωτερικών Υποθέσεων τον έπιασε στα πράσα την ώρα που προμήθευε με κοκαΐνη τον συνεργάτη του με το προσωνύμιο «Σίμος» ο οποίος εργάζεται ως DJ σε πολύ γνωστό μπαρ της Γλυφάδας.
Ο «Εσκομπάρ» κατέβασε το παράθυρο του αυτοκινήτου του, έδωσε την κοκαΐνη στον «Σίμο» και οι αστυνομικοί με αστραπιαίες κινήσεις του πέρασαν χειροπέδες.
Άρωμα γυναίκας στη συμμορία
Η γυναίκα της συμμορίας, μια 31χρονη άνεργη, ήταν αυτή που διακινούσε την κοκαΐνη στους χρήστες με παραδόσεις κατ’ οικον. Μάλιστα χρησιμοποιώντας πάντα ταξί για τις μετακινήσεις της, ενώ ο DJ παρέδιδε τα ναρκωτικά είτε στο σπίτι του είτε στο μπαρ που εργαζόταν. Την εγκληματική οργάνωση συμπλήρωναν ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ηχοσυστημάτων, ένας Αλβανός με το προσωνύμιο «Φρανς» και ακόμη ένας με το παρατσούκλι «πιτσιρικάς».
Οι ονομασίες για τα ναρκωτικά: «Κάλτσες», «μπυρίτσες» και… «σουβλάκια»
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν στο πλαίσιο των επικοινωνιών τους κωδικοποιημένες φράσεις, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους:
ναρκωτικές ουσίες: «κάλτσες», «μπυρίτσες», «σουβλάκια», «μικρό», «κόκα κόλα», «θέμα»
ποσότητες κοκαΐνης: «ώρα», «λεπτό», «οχτάρια», «κομμάτια», «μέτρο», «βιβλία», «συνδρομή», «βράχος», «στικάκι», «παιχνίδι»
ποιότητα κοκαΐνης: «καλό παιδί»,
χρήματα: «παπούτσια»,
αγορά ποσότητας «επί πιστώσει»: «αέρα».
Πηγή: enikos.gr