«Joker: Τρέλα για Δύο»: Κι όμως, είναι μια εξαιρετική ταινία!

Το κοινό μπορεί να γύρισε την πλάτη στον νέο Τζόκερ, όμως και πάλι ο Τοντ Φίλιπς έκανε μια εξαιρετική ταινία, με έναν φανταστικό Χόακιν Φίνιξ

«Joker: Τρέλα για Δύο»: Κι όμως, είναι μια εξαιρετική ταινία!

Είδαμε το Joker: Τρέλα για Δύο και ναι, μας άρεσε! Μπορεί κι εμείς να πήγαμε λίγο προκατειλημμένοι απ’ τα αρνητικά σχόλια του κοινού, αλλά επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι εάν δεν δεις προσωπικά μια ταινία δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη, όπως και ότι το γούστο είναι υποκειμενικό. Πράγματι, ο νέος Τζόκερ οδεύει σε μια άνευ προηγουμένου εισπρακτική αποτυχία (και με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ απ’ την πρώτη ταινία που σάρωσε παγκοσμίως) και προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει. Οι περισσότεροι λένε ότι οι φαν του Τζόκερ …ξενέρωσαν από τη μορφή μιούζικαλ της ταινίας. Και αρκετοί δεν το ήξεραν καν, γι’ αυτό και αποχωρούσαν απ’ τα μέσα της ταινίας. Άλλοι λένε ότι μεγάλη μερίδα του κοινού ενοχλήθηκε γιατί πάει πάλι να ηρωοποιηθεί ένας …σχιζοφρενής και υποκινητής της αναρχίας. Αυτοί πάντως δεν θα πήγαιναν έτσι κι αλλιώς να δουν το έργο, άρα είμαστε πιο κοντά στην πρώτη εκδοχή.

Εμάς το μιούζικαλ δεν μας χάλασε, ίσως γιατί μας αρέσει (λόγος που αγαπήσαμε και το La La Land). Και στην ταινία κολλάει στο έργο και τη ροή του φιλμ, δεν πετιέται στο άσχετο.

Όπως και στο πρώτο φιλμ τα μηνύματα της ταινίας είναι πολλά και διχάζουν. Ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει. Τελικά ο Τζόκερ ήταν καλός ή κακός άνθρωπος; Ο Τοντ Φίλιπς …δικάζει τον ήρωα του και μερικές στιγμές μοιάζει πως θέλει να αποδομήσει τον χαρακτήρα που έχτισε αλλά και το κοινό που τον λάτρεψε. Σαν να θέλει να …γκρεμίσει το πρώτο φιλμ που δημιούργησε και αγαπήθηκε τόσο από τον κόσμο.

Ο Χόακιν Φίνιξ είναι πραγματικά ξανά ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ και δεν θα ήταν άδικο και αυτήν τη φορά να πάρει το Όσκαρ. Η ερμηνεία του είναι ανατριχιαστική. Στον ρόλο του, παλεύει με τον εαυτό του να δει τι άνθρωπος είναι. Είναι ο …μη έχοντας στον ήλιο μοίρα Άρθουρ Φλεκ ή ο Τζόκερ που σήκωσε τη σημαία της επανάστασης για όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου; Είναι όντως άρρωστος ή όχι;

Παλεύει μέσα του να το βρει. Και στην πορεία ερωτεύεται και τη Χάρλεϊ, η οποία τον μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Εξαιρετική και η Lady Gaga σε έναν ρόλο που της πάει κουτί.

Περισσότερα για την υπόθεση δεν θα πούμε, αξίζει να τη δείτε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Ασχέτως εάν δεν μάζεψε τον κόσμο στους κινηματογράφους, θεωρούμε πως και ο δεύτερος Τζόκερ είναι μια ταινία -τομή στη σύγχρονη ιστορία του σινεμά!