Οι ταινίες της εβδομάδας: Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του Λάνθιμου και η «Furiosa» (vids)

Στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου και η επιστροφή του Mad Max!

Οι ταινίες της εβδομάδας: Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του Λάνθιμου και η «Furiosa» (vids)

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και πολλά ακόμα, στις μαρκίζες των κινηματογράφων τη νέα εβδομάδα!

Ιστορίες Καλοσύνης

Μια αλλόκοτη ανθολογία σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου και με τον Ευθύμη Φιλίππου να επιστρέφει στο σενάριο. Θα επαναλάβουν, άραγε, το χαμό του πρόσφατου "Poor Things" οι φρέσκες "Ιστορίες Καλοσύνης"; Το δεύτερο χτύπημα του Γιώργου Λάνθιμου για το 2024 δείχνει πολλά υποσχόμενο, όχι μόνο επειδή βραβεύτηκε στις Κάννες λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του στα σινεμά, αλλά κι επειδή ξαναβρίσκει το σκηνοθέτη με αρκετούς παλιούς γνώριμους. Ο λόγος για τον για έκτη φορά συν-σεναριογράφο του Ευθύμη Φιλίππου ("Κυνόδοντας", "Άλπεις", "Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού", "Nimic") και την για τέταρτη φορά πρωταγωνίστριά του Έμα Στόουν ("Η Ευνοούμενη", "Βληχή", "Poor Things"). Μαζί, στις "Ιστορίες Καλοσύνης", φτιάχνουν ένα τρίπτυχο με διαφορετικούς ήρωες, όπως: έναν άνδρα που προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό ο οποίος επανενώνεται με τη σύζυγό του που αγνοούνταν για μήνες και μια γυναίκα αποφασισμένη να μετατραπεί σε επιδραστικό πνευματικό ηγέτη.

Furiosa: A Mad Max Saga

Η υπερηχητική περιπέτεια του Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει. Η μεγάλη όσο και ανέλπιστη επιτυχία του ασυναγώνιστου "Δρόμου της Οργής", σχεδόν δέκα χρόνια πίσω, οδήγησε τον ακούραστο 79χρονο Τζορτζ Μίλερ στην προσθήκη ενός ακόμα κεφαλαίου στο καταιγιστικό franchise του "Mad Max". Αυτήν τη φορά, όπως προδίδει ο τίτλος, το "Furiosa" επικεντρώνεται στην ηρωίδα που συστήθηκε εντυπωσιακά με τη μορφή της Σαρλίζ Θερόν στο "Δρόμο της Οργής", αλλά εδώ ενσαρκώνεται νεαρότερη από την ταλαντούχα Άνια Τέιλορ-Τζόι. Η πλοκή της ταινίας στρέφεται γύρω από το πώς η Φουριόζα βρέθηκε μπλεγμένη στον πόλεμο ανάμεσα στην Ορδή των Μηχανόβιων του Πολέμαρχου Ντεμέντους και του τυράννου Αθάνατου Τζο, καθώς και για το πώς επιχειρεί να μείνει ζωντανή σε ένα μέρος που δίνει νέες διαστάσεις στην έννοια του αφιλόξενου.

Ζωικό Βασίλειο

Μεταφυσικό θρίλερ βραβευμένο με πέντε Σεζάρ. Σε μια από τις πιο συζητημένες γαλλικές ταινίες της χρονιάς, η οποία μάλιστα απέσπασε πέντε βραβεία Σεζάρ, οι χαρακτήρες που ενσαρκώνουν οι Ρομέν Ντιρίς και Αντέλ Εξαρχόπουλος ζουν σε έναν κόσμο όπου ανεξήγητα οι άνθρωποι αρχίζουν να μεταμορφώνονται σε ζώα. Σκηνοθετεί ο ταλαντούχος Τομά Καϊγέ ("Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά").

Γιάννης Σπανός: Πίσω απ' τη Μαρκίζα

Ντοκιμαντέρ του Άρη Δόριζα για τον εμβληματικό συνθέτη. Ένα ταξίδι στην τεράστια πορεία του Γιάννη Σπανού από το παιδικό σπίτι στο Κιάτο ως τις μεγάλες συνεργασίες στο Παρίσι και την επιτυχία στην Ελλάδα, με σπάνια ντοκουμέντα και συνεντεύξεις. Μέσα από την προσωπική αναζήτηση ενός λάτρη της μουσικής του, διερευνούμε γιατί ο Σπανός επέλεξε να μένει πίσω από τα φώτα, αφήνοντας το έργο του να μιλήσει.

Η Κόρη του Μπαμπά

Γαλλική οικογενειακή κομεντί. Δραματική κωμωδία με πρωταγωνιστές τους ανερχόμενους Ναουέλ Πέρεζ Μπισκαριάτ ("120 Χτύποι το Λεπτό") και Σελέστ Μπρινκέλ (υποψήφια για Σεζάρ υποσχόμενου ταλέντου). Ένας νεαρός πατέρας καλείται να συμβιβαστεί με το γεγονός πως η κόρη του βρίσκεται πια λίγο πριν την ενηλικίωση και άρα, αργά ή γρήγορα θα ανεξαρτητοποιηθεί και ο ρόλος του θα αλλάξει στη ζωή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Μυστικιστική ταινία τρόμου. Μια αφελής παρέα φίλων, παίρνει την πρωτοβουλία να παραβεί τον ιερότερο κανόνα της τράπουλας Ταρώ και χρησιμοποιεί μια τράπουλα που ανήκει σε κάποιον άλλο. Έτσι, εν αγνοία τους απελευθερώνουν ένα ανείπωτο κακό που ήταν παγιδευμένο στα καταραμένα χαρτιά και ένας προς έναν έρχονται αντιμέτωποι με ένα φρικώδες μέλλον.

Ελεγεία της Μόσχας

Ο Αλεξάντερ Σοκούροφ ("Ρώσικη Κιβωτός") αφηγείται τη ζωή του Αντρέι Ταρκόφσκι. Ντοκιμαντέρ που καλύπτει την εποχή από το 1982 μέχρι το 1987, όταν ο Ταρκόφσκι έφυγε από τη Ρωσία ως αυτοεξόριστος στην Ιταλία και έπειτα στη Σουηδία, περίοδο που γύρισε τις δύο τελευταίες ταινίες του ("Νοσταλγία", "Θυσία").

Πηγή: athinorama.gr