Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε Ιστορία ο «χρυσός» Τζόκοβιτς! (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε σε δύο τάι μπρέικ τον Κάρλος Αλκαράθ στον μεγάλο τελικό του απλού ανδρών και κέρδισε ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε Ιστορία ο «χρυσός» Τζόκοβιτς! (vids)

Το όνομά του με χρυσά γράμματα -όπως και το μετάλλιο που κέρδισε- στην τενιστική Ιστορία έγραψε το απόγευμα της Κυριακής (4/8) ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επικράτησε του Κάρλος Αλκαράθ στον μεγάλο τελικό του απλού ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι!

Με «ατσάλινα» νεύρα και δυνάμεις που παρέπεμπαν σε έφηβο, ο «Νόλε» λύγισε τον υπερταλαντούχο νεαρό με 7-6 (3), 7-6 (2) σε δύο συγκλονιστικά τάι μπρέικ και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο (και δεύτερο συνολικά μετά το χάλκινο του 2008 στο Πεκίνο) της καριέρας του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με αυτό το ιστορικό επίτευγμα ο «Τζόκερ» έγινε μόλις ο πέμπτης αθλητής στα χρονικά που καταφέρνει το «Golden Slam», ήτοι να κερδίσει στην καριέρα του τα τέσσερα grand slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) και να πάρει και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Πριν από αυτόν το είχαν πετύχει μόνο οι Στέφι Γκραφ, Σερίνα Γουίλιαμς, Άντρε Άγκασι και Ραφαέλ Ναδάλ. Παράλληλα, ο 37χρονος Τζόκοβιτς έγινε ο γηραιότερος αθλητής που κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο τένις, ενώ ο φιναλίστ Αλκαράθ σε ηλικία 21 ετών είναι ο νεαρότερος που φτάνει σε τελικό, μετά την επιστροφή του αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς το 1988.