Βουτιά με το κεφάλι στο παρκέ!

Η Εθνική ομάδα των ανδρών έχει μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Ισπανία να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά, αλλά θα πρέπει να… αφήσει τα κόκαλά της στο γήπεδο

Βουτιά με το κεφάλι στο παρκέ!

Ο δύσκολος δρόμος της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά συνεχίζεται και για την 2η αγωνιστική στην φάση των ομίλων αντιμετωπίζει την Ισπανίβα.

Μετά την ήττα από τον Καναδά, αλλά και το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική παίζει με την πολύ δυνατή Αυστραλία, η αναμέτρηση με τους «φούριας ρόχας» φαντάζει ως τον πρώτο «τελικό» της διοργάνωσης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η «γαλανόλευκη» όμως έχει μάθει να παλεύει κάθε ματς ξεχωριστά και αυτή τη στιγμή η αναμέτρηση με τους Ίβηρες αποτελεί το… παιχνίδι της ζωής της.

Κι αυτό διότι υπό προϋποθέσεις θα της αρκεί ακόμα και μια νίκη για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση ως καλύτερη τρίτη του ομίλου.

Θα πρέπει όμως να ξεκινήσει να κερδίζει. Να κάνει το πρώτο βήμα στο τουρνουά της Λιλ, βάζοντας σε πίεση τους Ισπανούς και να τα παίξει «όλα για όλα» απέναντι στα «καγκουρό».

Το παιχνίδι προφανώς και δεν είναι εύκολο. Οι Ισπανοί διαθέτουν παίκτες με τρομερή ποιότητα, παραστάσεις από μεγάλα ματς και βάθος στον πάγκο τους. Δεν έχουν… Γιάννη όμως!

Ο Αντετοκούνμπο δείχνει πως ίσως αποτελέσει τον καταλύτη για να μπορέσει η Εθνική μας να κερδίσει το ματς. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν οι τέσσερις δίμετροι απέναντι να στήνουν τείχος και να μην μπορεί κανείς από τους υπόλοιπους διεθνείς να τους ανταγωνιστεί, όπως έγινε με τον Καναδά.

Πλέον το ματς θα επιστρέψει σε… ευρωπαϊκό στυλ, κάτι που βέβαια γνωρίζουν και οι δύο ομάδες.

Για την Εθνική μας βασικό μέλημα είναι η «απενεργοποίηση» του Λορέντζο Μπράουν. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού είναι πραγματικό «κομπιούτερ» και ο Ουόκαπ με τους Καλάθη, Λαρεντζάκη, Καλαϊτζάκη θα έχουν πάρα πολλή δουλειά.

Εάν καταφέρει η Εθνική να «βραχυκυκλώσει» τον Αμερικανό, τότε θα έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και στην τακτική του προσέγγιση.

Από εκεί και πέρα βέβαια ο Σκαριόλο έχοντας την εμπειρία της σειράς Ράπτορς –Μπβακς ως μέλος του τεχνικού τιμ του Τορόντο, είναι βέβαιο πως θα μπει στον πειρασμό να ανασύρει κάποιες από τις τακτικές εκείνων των αγώνων, για να «εγκλωβίσει» τον Γιάννη κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές.

Για τους διεθνείς ωστόσο η συνέπεια, η συγκέντρωση και η μεγάλη θέληση είναι βασικά στοιχεία, ώστε να φτάσουν στη νίκη. Εάν δεν βουτάς να πιάσεις τη μπάλα πριν από τον άλλον, όσο βίντεο και να έχεις δει, πάει στράφι…