Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: Με τη στήριξη του κόσμου για να βρει ρυθμό

Ζητούμενο η νίκη αλλά και η καλή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό απόψε (15/10, 21:15) στο ΣΕΦ κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: Με τη στήριξη του κόσμου για να βρει ρυθμό

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (15/10, 21:15) στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο για την 3η αγωνιστική της EuroLeague στο πρώτο ματς της πρώτη «διαβολοβδομάδας» της εφετινής σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όπως τόνισε στις δηλώσεις του στο media day των «ερυθρόλευκων» εστίασε την προσοχή του στους ψηλούς της ιταλικής ομάδας και δυο στο δίδυμο στη θέση «4» όπως δεσπόζει ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ζακ Λεντέι και ο Νίκολα Μίροτιτς.

Η ομάδα του Πειραιά μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις είναι στο 1-1 και παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν, δεν έχει το δικαίωμα να χάσει παιχνίδια στο... σπίτι της!

Ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» είναι πρωτίστως η νίκη, άπαντες όμως στο «μεγάλο λιμάνι» θέλουν να συνδυαστεί με μια καλή εμφάνισης που θα δώσουν ψυχολογική ανάταση ενόψει της αναμέτρησης για την 4η αγωνιστική με την Εφές στην Κωνσταντίνουπολη (18/10, 20:30) αλλά και εν γένει για τη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Έλληνας τεχνικός είδε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί στο ματς μετά από απουσία ενός και πλέον μήνα.

Από την άλλη κανονικά θα αγωνιστεί ο Μουστάφα Φαλ που δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και βασικό. Ο Γάλλος σέντερ που με την επιστροφή έδειξε πόσο αναγκαίος είναι στο σύστημα του κόουτς Μπαρτζώκα, έπαιξε για περίπου 6 λεπτά στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις, αλλάζοντας την εικόνα της ομάδα σε άμυνα και επίθεση, ενώ στο ματς πρωταθλήματος με τον Άρη έπαιξε 15 λεπτά σκοράροντας 9 πόντους, ενώ είχε ακόμα 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Κανονικά θα αγωνιστεί και ο Φιλίπ Πετρούσεφ που ξεκουράστηκε κόντρα στο «κιτρινόμαρους», αλλά θα επιστρατευτεί απέναντι στα βαριά κορμιά του Μιλάνου, με τη λογική να λέει ότι για πρώτη φορά για φέτος θα παίξει στη θέση που του... αρέσει, δηλαδή το «4».

Απών θα είναι από το ματς ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, ο οποίος είχε ένα τράβηγμα στο μηρό και θα προστατευτεί ενόψει της συνέχειας.

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα, ο Λεάντρο Μπολμάρο, ο οποίος απουσίασε από τα παιχνίδια της ομάδας του με Παρί και Μπρέσια, ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και θα δώσει κανονικά το παρών, όπως και ο Φλακαντόρι, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στους Γάλλους, αλλά πήρε λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Μπρέσια. Εκτός δράσης παραμένει ο δυναμικός σέντερ, Τζος Νίμπο, με τραυματισμό στο πόδι.