Ολυμπιακός: Η έλλειψη στους ψηλούς και ο παράγοντας Ράιτ

Όπως και πέρσι το χειμώνα ο Ολυμπιακός μένει χωρίς τα βασικά του «5άρια», με τον Μόουζες Ράιτ να έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Ολυμπιακός: Η έλλειψη στους ψηλούς και ο παράγοντας Ράιτ

Από εκεί που οι «ερυθρόλεκοι» περηφανεύονταν για την πιο πλήρη γραμμή ψηλών στην Ευρώπη έχουν φτάσει να είναι χωρίς τα βασικά τα τα 5άρια λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Όπως έγινε γνωστό ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα μείνει εκτός για 4-6 εβδομάδες κάτι που τοποθετεί την επιστροφή του μετά την Εφές στην Κωνσταντινούπολη στις 18/10, ενώ από την άλλη ο Μουστάφα Φαλ που είναι εκτός από το τέλος της περασμένη σεζόν με κάταγμα κόπωσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε ακριβώς θα επιστρέψει, χάνοντας σίγουρα το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων του Ολυμπιακού.

Η συνθήκη αυτή μοιάζει αρκετά με αυτήν που ίσχυε στα μισά της περασμένη σεζόν όταν τόσο ο Γάλλος όσο και ο Σέρβος σέντερ είχε τεθεί εκτός λόγω τραυματισμών.

Τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβγαλε... άσο από το μανίκι του τον Μόουζες Ράιτ που ήρθε με ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία και αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντας έτσι ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να τερματίσουν σε καλή θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν και κάτι που τους οδήγησε στη συνέχεια στο Final 4.

Σε 11 αναμετρήσεις, έχοντας μέσο όρο 11.9 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 0.8 μπλοκ ανά 20.8 λεπτά παιχνιδιού, με τον ίδιο να μένει στη συνέχεια αρκετά πίσω στο ροτέισον λόγω της επιστροφής των τραυματιών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έδωσε και τη «σπίθα» που έδειξε να λείπει εκείνη τη χρονική περίοδο από τους Πειραιώτες έτσι ώστε να ανακτήσουν την πληγωμένη αυτοπεποίθησή τους.

Το πρώτο δείγμα για φέτος ήταν θετικό από το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ όντας εξαιρετικά αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι με 10/13 δίποντα, ενώ το «crash test» θα δοθεί στο τουρνουά στην Κρήτη (14-15/9).

Έτσι, αρχής γενομένης από του Σούπερ Καπ στη Ρόδο όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο τελικό της σεζόν, αλλά και στα πρώτα ματς της EuroLeague με Φενέρ εκτός (4/10), Ζαλγκίρις εντός (11/10) και Αρμάνι εντός (15/10) θα κληθεί να παίξει το ρόλο του βασικού σέντερ.

Στο σούπερ Καπ ενδέχεται μάλιστα να είναι το μοναδικό «5άρι» που θα έχει στη διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφού η παρουσία του Φιλίπ Πετρούσεφ που θα κληθεί να παίξει επίσης στο «5» κρίνεται αμφίβολη λόγω ενοχλήσεων που έχει ο Σέρβος ψηλός στο γόνατο.