Πρίντεζης: Ο αιώνιος έφηβος του Ολυμπιακού (vids)

Ημέρα γιορτής σήμερα (6/9) με τον Ολυμπιακό να τιμάει τον Γιώργο Πρίντεζη.

Πρίντεζης: Ο αιώνιος έφηβος του Ολυμπιακού (vids)

Τον Γιώργο Πρίντεζη ετοιμάζεται να τιμήσει απόψε (6/9, 21.15) ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ με το φιλικό που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του κόντρα στην Μακάμπι αλλά και τη βράβευση που θα λάβει χώρα για την πολύχρονη προσφορά του στο σύλλογο του Πειραιά.

«Αν δεν υπήρχε ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, θα έπρεπε να είναι το πρόσωπο του Πρίντεζη», είχε δηλώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την απόσυρση του εμβληματικού αρχηγού του Ολυμπιακού από την ενεργό δράση και θα μπορούσε καλύτερα να χαρακτηρίσει τη ψυχοσύνθεση του, αλλά και τον τρόπο που συνδέθηκε με την ομάδα.

Ήρθε στους «ερυθρόλευκους» σε ηλικία μόλις 15 ετών, το μακρινό καλοκαίρι του 2000, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τότε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στάθηκε στο πλευρό θρύλων του μπάσκετ όπως ο Νίκος Μπουντούρης, ο Ντέιβιντ Ρίβερς και ο Πάτρικ Φέμερλινγκ.

Ρόλο στην πρώτη ομάδα πήρε για πρώτη φορά τη χρονιά της μεγάλης ανοικοδόμησης, τη σεζόν 2004-05 με προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας. «Άγουρος» τότε, θα καταφέρει όμως να δείξει στοιχεία του ταλέντου και τα εκπληκτικά του τότε αθλητικά προσόντα. Με τον Καζλάουσκας η σχέση του θα είναι ιδιαίτερη, αφού ναι μεν θα τον εμπιστευτεί, θα του απαγορέψει να σουτάρει με το χαρακτηριστικό του «πεταχτάρι», κάτι που ο Λιθουανός θα... πληρώσει περίπου μια δεκαετία μετά.

Την σεζόν 2006-07 θα δοθεί δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας, όπου θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, κάνοντας εκπληκτική χρονιά αφού θα βγει καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος, ενώ θα κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων στο All-Star Game.

Θα ακολουθήσει η επιστροφή του στον Ολυμπιακό, στη συνέχεια όμως, μη χωρώντας στο γεμάτο αστέρες τότε ρόστερ των «ερυθρόλευκων» θα μείνει ελεύθερος και θα συνεχίσει στη Μάλαγα. Εκεί θα έχει έναν σοβαρό τραυματισμό που περισσότερο θα τον πεισμώσει παρά θα τον φοβίσει.

Στον Ολυμπιακό θα επιστρέψει το 2011, με το καλοκαίρι εκείνο να αποτελεί σταθμό στην καριέρα του και έχοντας δουλέψει πολύ το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί στη EuroLeague απόλυτα κυριαρχικός και πολύ πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Την ίδια σεζόν με δικό του σουτ, το «πεταχτάρι» που του είχε απογορέψει ο Καζλάουσκας θα σκοράρει το νικητήριο καλάθι του τελικού του Final 4 της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ του Λιθουανού τεχνικού, χαρίζοντας στους «ερυθρόλευκους» την δεύτερη κατάκτηση Ευρωλίγκας στην ιστορία τους.

Την επόμενη σεζόν θα επαναλάβει το θρίαμβο, υπό της οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα που διαδέχθηκε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αυτή τη φορά με 100άρα κόντρα στη Ρεάλ, εδραιώνοντας το όνομά του ως ένα από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη.

Τα επόμενη χρόνια θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς των «ερυθρόλευκων» στο ποστ, ενώ καθιερώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ανάμεσα στο κορυφαίους που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας με τον Ολυμπιακό σε ακόμα τρία Final 4. Το καλάθι του στην Κωνσταντινούπολη θα ψηφιστεί ως το κορυφαίο νικητήριο καλάθι της δεκαετίας του 2010 και ο ίδιος στους κορυφαίος παίκτες της Ευρωλίγκας για το ίδιο διάστημα, για να αφήσει τη σκυτάλη στη συνέχεια στον Σάσα Βεζένκοφ.

Συνολικά με τον Ολυμπιακό θα κατακτήσει 4 Πρωταθλήματος Ελλάδας και 3 Κύπελλα, κι ακόμα 2 Ευρωλίγκες και ένα Διηπειρωτικό, γράφοντας ανεξίτηλα το όνομά του ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών που πέρασαν από το «μεγάλο λιμάνι».