Ολυμπιακός: Λίγες αλλά δυνατές μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε πολλά… ψώνια, ενισχύθηκε όμως σημαντικά

Ολυμπιακός: Λίγες αλλά δυνατές μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός ήταν μία από τις ομάδες που δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μόλις τέσσερις κινήσεις αλλά πολύ δυνατές που ισχυροποιούν το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η κίνηση φυσικά που έκανε πάταγο ήταν η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της φετινής Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να πείσει τον Βούλγαρο να γυρίσει στην Ευρώπη από το ΝΒΑ και μαζί του θα προσπαθήσει να σαρώσει τους τίτλους.

Δεν υπολείπονται σε αξία και οι υπόλοιπες μεταγραφές των «ερυθρόλευκων». Στο λιμάνι επέστρεψε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, μετά από δύο χρονιές στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε, και παίρνει τη θέση του Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος στα κρίσιμα δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό ήρθε ο Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός γκαρντ δεν έκανε και τόσο καλή χρονιά με τον ΠΑΟ, αλλά έχει μεγάλο κίνητρο να αποδείξει τι παίκτης είναι.

Τέλος, πάλι για τις θέσεις των γκαρντ, αποκτήθηκε ο Κίναν Έβανς, που θα αποτελέσει ένα… έξτρα όπλο για τον Μπαρτζώκα. Θα αργήσει λίγο να μπει στην ομάδα λόγω του τραυματισμού του, αλλά όταν μπει θα κάνει πανίσχυρη την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού.

Από την άλλη, έφυγαν τέσσερις παίκτες από την ομάδα. Πέραν του Κάνααν, αποχώρησαν οι Λούντζης, Μπραζντέικις και Σίκμα. Επίσης, ο Τανούλης παραχωρήθηκε δανεικός στο Μαρούσι. Οι νεαροί Αμπόσι και Ροζακέας θα παίξουν στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Πάνω στο θέμα μας, τις λιγότερες μεταγραφές στη φετινή Ευρωλίγκα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός. Μόνο μία ως τώρα, παίρνοντας τον Λορέντζο Μπράουν, ενώ αναμένεται να αποκτηθεί και ο Ομέρ Γιουρτσεβέν. Στον ΠΑΟ έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουν την ομάδα που κέρδισε την περσινή Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Από τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τις πιο λίγες μεταγραφές έχει κάνει η Άλμπα, παίρνοντας μόλις δύο παίκτες. Περίεργο, αν σκεφτούμε ότι πέρυσι ήρθαν τελευταίοι οι Βερολινέζοι. Τα είδαν όλα τόσο καλά;