Παπαγιάννης: «Η Μονακό είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague - Ηγέτης ο Καλάθης»

Τι πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Μονακό έκανε ο Γιώργος Παπαγιάννης που μιλήσει εκτός των άλλων και για τον Νικ Καλάθη

Παπαγιάννης: «Η Μονακό είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της EuroLeague - Ηγέτης ο Καλάθης»

Ελληνικό δίδυμο με Καλάθη και Παπαγιάννη αναμένεται να έχει την ερχόμενη σεζόν η Μονακό, με τον Έλληνα σέντερ να πραγματοποιεί τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των Μονεγάσκων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην Μονακό: «Μεγάλη μου φιλοδοξία είναι να παίζω σε ομάδες με υψηλούς στόχους και γι’ αυτό ήρθα εδώ. Η διοίκηση της Μονακό με προσέγγισε με έναν τρόπο που μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε και ότι είναι ένα κλαμπ με φιλοδοξία να κατακτήσει στην Ευρωλίγκα. Μετά από αυτό, η απόφασή μου έγινε ξεκάθαρη και ήξερα τι ήθελα να κάνω»

Για το πρότζεκτ της Μονακό: «Η Μονακό είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Στόχος της είναι πάντα η πρώτη θέση και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα. Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η εμπειρία».

Για τη συνεργασία του με τον Νικ Καλάθη: «Μόνο και μόνο που αγωνίζομαι χρόνια μαζί με τον Νικ λέει πολλά και είναι κάτι σημαντικό για μένα. Έχουμε εξαιρετική σχέση τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Ο Νικ είναι ένας πολύ καλός συμπαίκτης και ηγέτης που μπορείς να έχεις στην ομάδα σου. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι ξανά συμπαίκτης μαζί του».

Για το αν θα ήθελε να παίξει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων κόντρα στη Γαλλία: «Ναι, θα ήταν πολύ ωραίο να το δούμε αυτό. Κάναμε το πρώτο βήμα με την πρόκριση στους Αγώνες μετά από πολλά χρόνια. Τώρα, στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα μας. Έχουμε μερικές ημέρες για να προετοιμαστούμε για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ξεχωριστοί, ειδικά για εμάς τους Έλληνες».