Βεζένκοφ: Οι τρόποι που θα μείνει ελεύθερος από τους Ράπτορς

Τα δεδομένα για την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ από τους Τορόντο Ράπτορς. Οι τρόποι που θα ανοίξει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό!

Βεζένκοφ: Οι τρόποι που θα μείνει ελεύθερος από τους Ράπτορς

Στον απόηχο της είδησης για τη μεγάλη συμφωνία του Σάσα Βεζένκοφ με τον Ολυμπιακό, νέες πληροφορίες έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αναφορικά με τον τρόπο που θα καταφέρει ο Βούλγαρος άσος να απελευθερωθεί από το συμβόλαιό του με τους Ράπτορς.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Κιθ Σμιθ νωρίτερα με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε την περίπτωση πολύ πιο δύσκολη από ό,τι παρουσιάζεται στην Ευρώπη, λέγοντας πως δεν είναι στο χέρι του παίκτη να αποχωρήσει από το Τορόντο.

Σε άρθρο που έγραψε για την ιστοσελίδα Sportac ανέπτυξε τα δεδομένα αναφορικά με το συμβόλαιό του αλλά και τους τρόπους που μπορεί να αποχωρήσει.

Το πρώτο σενάριο είναι να ζητήσει από τους Ράπτορς να τον τοποθετήσουν στη λίστα των waivers, κάτι που σημαίνει ότι θα περιμένει για 48ώρες αν κάποια ομάδα ματσάρει το συμβόλαιό του και επιθυμήσει να τον εντάξει στο ρόστερ της. Με το πέρας των 48ωρών και εφόσον δε δεχτεί άλλη πρόταση ο παίκτης θα είναι ελεύθερος και... ωραίος με τη επιστροφή του στο «μεγάλο λιμάνι να είναι δεδομένη. Το σενάριο όμως αυτό δεν συμφέρει τους Καναδούς που στην ουσία θα απωλέσουν τα 6.6 εκατ. δολάρια του συμβολαίου του χωρίς αντίκρισμα στο salary cup.

Το δεύτερο σενάριο είναι να διαπραγματευτεί ο παίκτης κάποιο buy-out. Στην περίπτωση αυτή θα τοποθετηθεί και πάλι στη λίστα των waivers ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για να... απελευθερωθεί.

Το τρίτο σενάριο είναι η ομάδα του να αποφασίσει να τον κρατήσει. Είτε για να τον αξιοποιήσει στο ρόστερ της, είτε για να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια ανταλλαγή. Αυτό είναι και που απεύχονται όλοι στον Πειραιά, καθώς σε αυτή την περίπτωση, τόσο ο Σάσα, όσο και ο Ολυμπιακός δε θα μπορούν να κάνουν τίποτα για να σπάσουν το συμβόλαιο του.

Σε κάθε περίπτωση, επιθυμία του παίκτη, όπως τονίζεται και από τα ΜΜΕ στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, είναι να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και την Ευρώπη όπου μεγαλούργησε. Εκτίμησή μας είναι ότι θα βρεθεί τελικά η λύση και ο Σάσα θα επιστρέψει στο Ολυμπιακό για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας υπό της οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.