Ολυμπιακός: Ο τρόπος που θα καλύψει το κενό του Φαλ

Οι Πειραιώτες θα αναγκαστούν να ζήσουν χωρίς τον Μουσταφά Φαλ για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος - Έτσι θα καλύψει την απουσία του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

Ολυμπιακός: Ο τρόπος που θα καλύψει το κενό του Φαλ

Στο μεγάλο λιμάνι υπάρχει μούδιασμα από την εξέλιξη που πήρε το φάιναλ φορ στο Βερολίνο και ακολούθως ήρθε και η... παγωμάρα με τα νεότερα με την κατάσταση του Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ υπέστη κάταγμα κόπωσης στο 4ο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο θηριώδης ψηλός αντιμετώπιζε αυτό το πρόβλημα και στο φάιναλ φορ. Είχε ενοχλήσεις, δεν πατούσε καλά το πόδι του και εκεί οφείλεται και το γεγονός πως παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στον ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έπαιξε μάλιστα 27 λεπτά, διάστημα στο οποίο μέτρησε μόλις 2 πόντους, παίρνοντας πάνω του μόνο μία προσπάθεια για σουτ. Ηττήθηκε κατά κράτος τόσο από τον Έντι Ταβάρες, όσο και από τον Βενσάν Πουαριέ.

Ο «Μους» έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν, σε μία αγωνιστική χρονιά που τα πήγε γενικώς αρκετά καλά. Τέλειωσε τη σεζόν στην Ευρωλίγκα έχοντας 7,2 πόντους, με 78,9% στα δίποντα, συν 4,7 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 1,2 μπλοκ ανά παιχνίδι. Στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, όμως, ήταν απογοητευτικός. Κατώτερος των περιστάσεων.

Με την επιστροφή της ομάδας από το Βερολίνο, διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος και ο Μουσταφά Φαλ τέθηκε νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι σημαντική απώλεια για τους Πειραιώτες. Όχι μόνο λόγω της δεδομένης ποιότητάς του, αλλά και επειδή φέτος, στα ματσαρίσματα με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, έχει κυριαρχήσει. Παράλληλα, ας μη ξεχνάμε πως λόγω των πολλών ξένων που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να κόψει έναν, σε μία αρκετά δύσκολη απόφαση, επιλέγοντας τον σέντερ Μόουζες Ράιτ. Μείον ένας ακόμη ψηλός, λοιπόν, γεγονός που αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την ερυθρόλευκη φροντ λάιν, η οποία έχει εκτός λίστας και τους Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις.

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει την απουσία του Μουσταφά Φαλ εκ των έσω. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα κληθεί να αναλάβει το πόστο του βασικού σέντερ της ομάδας, παίρνοντας τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, έχοντας ως αλλαγή του τον Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο δεύτερος ναι μεν έχει καθιερωθεί στη θέση «4», αλλά μπορεί να παίξει (έχει 2,11 ύψος) άνετα και στο «5». Αν χρειαστεί, υπάρχει και ο νεαρός Γιώργος Τανούλης.

Το γεγονός, βέβαια, πως θα μετακινηθεί στο «5» ο Φιλίπ Πετρούσεφ, φέρνει και ντόμινο στο ροτέισον. Βλέπετε, δεν υπάρχει πλέον στο «4» ο Λουκ Σίκμα. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Κώστας Παπανικολάου θα κληθεί να αγωνιστεί και στη θέση «4» (όπως έχει συμβεί και άλλες φορές μέσα στη σεζόν), ο Σακίλ ΜακΚίσικ θα παίξει αρκετά στο «3», ενώ θα δούμε και σχήματα με τρία γκαρντ (Ουόκαπ, Κάνααν, Λαρεντζάκης για παράδειγμα) καθώς η περιφερειακή γραμμή είναι πλήρης και γεμάτη. Πλέον, θα χρειαστούν υπερβάσεις από τον κάθε παίκτη.