Ολυμπιακός: Φάνηκε πως δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος...

Ο Ολυμπιακός για τρίτη σερί χρονιά δεν τα κατάφερε και έδειξε πως ειδικά φέτος δεν ήταν ικανός να διεκδικήσει το τρόπαιο

Ολυμπιακός: Φάνηκε πως δεν μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος...

Τρίτη συνεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού σε φάιναλ φορ, τρίτη συνεχόμενη ανεπιτυχής προσπάθεια. Σίγουρα είναι σημαντικό να φτάνεις κάθε χρόνο στους τέσσερις κορυφαίους της Ευρώπης, αλλά κακά τα ψέματα το τρόπαιο μετράει. Κι ο Ολυμπιακός ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε. Και η πίκρα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους φίλους της ομάδας, βλέποντας τον Παναθηναϊκό απ’ τη μεριά του να τα καταφέρνει και να περνάει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Στα του ημιτελικού, η Ρεάλ ήταν εξ αρχής το φαβορί, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν από νωρίς τη Ρεάλ να ξεφεύγει στο σκορ και βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 25 πόντους! Οι ψηλοί του Ολυμπιακού ήταν κακοί και οι Πειραιώτες είχαν μόλις 6 ριμπάουντ στο πρώτο μισό! Ο Τσους Ματέο παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένος. Η Ρεάλ έκλεισε τα τρίποντα του Ολυμπιακού, ξέροντας παράλληλα πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κάποιον παίκτη να παίζει κάθετα. Επιθετικά η Ρεάλ ήταν ασταμάτητη (6/8 τρίποντα στην α’ περίοδο), ενώ πίσω οι Μαδριλένοι είχαν ως λίμπερο τους Ταβάρες και Πουαριέ.

Οι πιθανότητες ήταν λίγες για τον Ολυμπιακό, αλλά για ακόμη μια φορά έβγαλαν αντίδραση οι «ερυθρόλευκοι». Με την άμυνα να σφίγγει (κάτι που έπρεπε να γίνει απ’ την αρχή) οι Πειραιώτες μπόρεσαν να επιστρέψουν, έχοντας συγκινητικούς μπροστά τους Πίτερς, Μακ Κίσικ και Γκος. Ο Ολυμπιακός έριξε τη διαφορά κάτω απ’ τους δέκα και είχε τις ευκαιρίες στο τέλος να πλησιάσει ακόμη περισσότερο, δεν τις αξιοποίησε όμως. Η Ρεάλ δεν σκόπευε να …αυτοκτονήσει και στο φινάλε έδειξε πως είχε περισσότερη βενζίνη στο ντεπόζιτό της.

Άλλη μια χαμένη προσπάθεια λοιπόν για τον Ολυμπιακό. Ας μην κρυβόμαστε, με τα προβλήματα που είχε φέτος η ομάδα, ήταν υπέρβαση η πρόκριση στο φάιναλ φορ. Όταν όμως είσαι Ολυμπιακός, και φτάνεις εκεί, θέλεις να φτάσεις μέχρι το τέλος. Και οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν πάλι. Με ψυχραιμία στο μεγάλο λιμάνι θα δουν τι πράγματα πρέπει να αλλάξουν, την ώρα που πρέπει. Είναι φανερό πως χρειάζονται διάφορες αλλαγές στο ρόστερ. Και το κυριότερο, έναν μεγάλο παίκτη στις θέσεις των γκαρντ. Δυστυχώς, ο Κάνααν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, ενώ και ο Ουόκαπ φέτος δεν ήταν ο παίκτης που ξέραμε.

Ψηλά το κεφάλι, όλα τώρα για το πρωτάθλημα.