Ολυμπιακός - Μονακό: Οι βασικές οδηγίες ενόψει ημιτελικού

Το προπονητικό-τιμ έχει επισημάνει στους παίκτες του Ολυμπιακού να δώσουν τεράστια έμφαση στη μάχη των ριμπάουντ και όχι μόνο.

Ολυμπιακός - Μονακό: Οι βασικές οδηγίες ενόψει ημιτελικού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το παιχνίδι κόντρα στη Μονακό με τη νοοτροπία όχι τόσο το να καταστρέψει το παιχνίδι των Γάλλων όσο κυρίως να καταφέρει η ομάδα του Πειραιά να κάνει το παιχνίδι της. Οι Μονεγάσκοι έριξαν τον μέσο όρο των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση στις δύο πρόσφατες μεταξύ τους αναμετρήσεις, τους πήραν τη μάχη στα ριμπάουντ και στα δύο ματς, ενώ παράλληλα τους ανάγκασαν να έχουν χαμηλό ποσοστό ευστοχίας από την περιφέρεια.

Αυτό που τόνισαν οι προπονητές στους παίκτες είναι να δώσουν μεγάλη έμφαση στις προσωπικές μονομαχίες, στις διεκδικούμενες μπάλες, στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Τους ζήτησαν να πάρουν τη μάχη στα ριμπάουντ και να προσπαθήσουν να σουτάρουν καλά από την περιφέρεια. Η ομάδα ξέρει και μπορεί να πασάρει καλά και αν βρει ρυθμό στην επίθεση, ανεβάζοντας το σκοράρισμά της πάνω από τους 80 πόντους, θα έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. Επίσης, ο τρόπος που λειτούργησε στην άμυνα η Φενέρμπαχτσε, βάζοντας δύσκολα στους Πειραιώτες, έγινε οδηγός αλλά και παράδειγμα για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν να αντιμετωπίσουν σύνθετες άμυνες, οι οποίες για παράδειγμα θα αναγκάσουν τον Τόμας Ουόκαπ να πηγαίνει για μακρινό σουτ και τον Κώστα Σλούκα να μην μπορεί να διεισδύσει. Άμυνες που θα προσπαθήσουν να κόψουν την κίνηση μακριά από την μπάλα με τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου. Το προπονητικό τιμ των Πειραιωτών, λοιπόν, έχει προετοιμαστεί καλά για αυτές τις καταστάσεις.

Ένα τρικ που για παράδειγμα χρησιμοποίησαν, στον τρόπο που έκαναν επιθέσεις, ήταν να κάνουν έξτρα σκριν, τα οποία θα δημιουργούν χώρους είτε για τον Κώστα Σλούκα ώστε να πηγαίνει για διεισδύσεις είτε φυσικά και για τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου για να τελειώσουν τις φάσεις. Κρατήστε όμως και το όνομα του Μουσταφά Φαλ. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα επιχειρήσει να τον κάνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα της ομάδας.