Ολυμπιακός: Δεν επηρεάζουν κανέναν οι ήττες από τη Μονακό

Η Μονακό κατόρθωσε να νικήσει δύο φορές φέτος τον Ολυμπιακό, αλλά το γεγονός δεν ανησυχεί καθόλου τους Πειραιώτες ενόψει ημιτελικού

Ολυμπιακός: Δεν επηρεάζουν κανέναν οι ήττες από τη Μονακό

Aν υπάρχει μία ερώτηση η οποία γίνεται συχνά στους ανθρώπους του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες, είναι το γεγονός πως η Μονακό στην κανονική περίοδο νίκησε δύο φορές τους Πειραιώτες στην κανονική περίοδο. Μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα είναι οι μόνες ομάδες που το κατόρθωσαν, τη στιγμή που το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε μέσα-έξω ισχυρούς αντιπάλους όπως τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις και Βίρτους. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει η αίσθηση πως οι Μονεγάσκοι έχουν βρει τα αδύναμα σημεία των «ερυθρολεύκων» και χτυπούν σε αυτά, κάτι που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να κάνουν και την Παρασκευή.

Οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων», πάντως, δεν ανησυχούν καθόλου γι’ αυτό. Εκτιμούν πως πρόκειται για ένα διαφορετικό ματς, το οποίο είναι νοκ άουτ σε επίπεδο φάιναλ φορ. Υπάρχει άλλη πίεση, οι ομάδες πλέον είναι σε διαφορετικό επίπεδο φορμαρίσματος, όπως και γνωρίζονται πλέον ακόμη καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε για παράδειγμα και το 2012, στο οποίο οι Πειραιώτες ναι μεν είχαν χάσει στο ΤΟΠ-16 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δύο φορές, αλλά στον τελικό του φάιναλ φορ τη νίκησαν και πήραν το τρόπαιο.

Οι Πειραιώτες έχουν αναλύσει το παιχνίδι της Μονακό, τσέκαραν λεπτομέρειες από τα παιχνίδια που έδωσε απέναντι στη Μακάμπι, όπως και έλεγξαν τις συγκεκριμένες αδυναμίες που έδειξε η ομάδα στα δύο μεταξύ τους ματς με τη Μονακό στην κανονική περίοδο. Τόσο στο Πριγκιπάτο (41-36) όσο και στο ΣΕΦ (28-34) ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη στα ριμπάουντ, ενώ και στα δύο ματς σούταρε με χαμηλό ποσοστό ευστοχίας (8/29-27,6%, 9/27-33,3% τρίποντα) από την περιφέρεια.

Παράλληλα, η πίεση των Γάλλων τούς ανάγκασε να κάνουν +10 λάθη (15, 12) σε κάθε ματς, ενώ δεν βρέθηκε καλή λύση στον περιορισμό του Μάικ Τζέιμς. Μέτρησε 19,5 πόντους και 4,0 ασίστ μέσο όρο στα δύο εκείνα παιχνίδια. Επίσης, ο Ολυμπιακός ισάριθμες φορές (απέναντι στη Μονακό φέτος) πήρε ελάχιστα από τα δύο «2άρια» του, δηλαδή τους Αϊζάια Κάνααν (2/9 τρ.) και Γιαννούλη Λαρεντζάκη (1/5 τρ.).

Και κάτι ακόμη. Ενώ στην κανονική περίοδο ο μέσος όρος στην επίθεση για τον Ολυμπιακό ήταν οι 84 πόντοι, οι Μονεγάσκοι κράτησαν στην έδρα τους τούς Πειραιώτες μόλις στους 60 πόντους (η πιο χαμηλή τους συγκομιδή για φέτος) και στο ΣΕΦ στους 76. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν τον στόχο τους αν ξεπεράσουν τους 80 πόντους.